Ansamblul Maria Apostol a susţinut un spectacol măreţ la Săcelu

452
an.maria apostolLa invitaţia administratorului staţiunii Săcelu, Nicolae Rotaru, Ansamblul Folcloric „Maria Apostol” din satul Bâlta, comuna Runcu, a susţinut în seara zilei de luni un spectacol bogat în colinde şi în dansuri tradiţionale gorjeneşti. Evenimentul nu a fost numai unul folcloric, ci a venit cu noutatea unor obiceiuri de iarnă.

„Oamenii au fost încântaţi că odată cu ansamblul a venit şi Taraful Tradiţional din Bâlta, condus de Nicu de la Bâlta”, ne-a declarat coregrafa ansamblului, Constanţa Pobirci.

Totodată şi patru membri ai Ansamblului Folcloric Profesionist „Doina Gorjului” au evoluat la Săcelu: Georgiana şi Daniel Bârsac, Claudia Torop, Valentin Sanfira. Evenimentul a durat mai bine de 5 ore, iar artiştii au avut menirea de a le însenina ziua şi a le face urări angajaţilor SNLO.
Cei care s-au ocupat de coordonarea spectacolului au fost Nicolae Turtoi, Gigi Lazăr, iar transportul membrilor Ansamblului „Maria Apostol” către Săcelu a fost asigurat de primarul de la Runcu, Adi Cîmpeanu.
În cursul zilei de astăzi, la invitaţia Clarei Şerbănoaică, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială pentru Persoanele cu Handicap Gorj, Ansamblul Folcloric „Maria Apostol” va merge în centrele de la Târgu-Cărbuneşti şi Vădeni, acolo unde vor cânta colinde pentru personalul centrelor.
Ansamblul Folcloric „Maria Apostol” a luat fiinţă în urmă cu 4 ani, membrii acestuia fiind elevi ai Grupului Şcolar Bâlta, şi având vârste cuprinse între 12 şi 18 ani. Tinerii din clubul de dans sunt pregătiţi de mici, cei dornici de această experienţă fiind primiţi încă din clasa întâi în clubul de dans. Aşadar, ei au o “pepinieră” de viitori dansatori talentaţi, care vor merge în ţară la diverse activităţi. Tinerii din formaţie sunt “responsabili” şi pentru premiile primite, au se pare în palmares mai multe premii la concursurile la care au participat, atât pentru portul popular cât şi pentru jocul pe care îl pun cu măiestrie în scenă. „Maria Apostol” face parte din secţia externă de la Bâlta a Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here