Taxa „Voica”, impusă la Săcelu

305

deschidereEdilul local din comuna Săcelu, Ion Voica, impune şoferilor care staţionează pe raza localităţii să plătească, de la sfârşitul acestei săptămâni, taxă de staţiune. Deşi menţiona anterior că taxa de 10 lei o vor plăti doar cei care vor trece de o barieră ce trebuia amplasată pe podul de la intrare în Baza de Tratament, acum primarul a găsit de cuviinţă să anunţe posesorii maşinilor staţionate pe raza localităţii că trebuie să achite o taxă zilnică.

Primarul trimite astfel şoferii să plătească taxa la primărie deşi nimeni nu este acolo să încaseze banii şi deocamdată nu există un cadrul legal pentru sancţionarea celor care nu fac acest lucru.

Începerea sezonului estival la Săcelu şi venirea aici de la 1 iulie a minerilor de la SNLO, aflaţi în şomaj tehnic, la determinat pe primarul Ion Voica să se dea peste cap pentru a câştiga nişte bani de la turişti. Pentru că nu a instalat bariera pe podul spre Baza de Tratament şi pentru că nu a tipărit bilete pentru a încasa taxa de staţiune în valoare de 10 lei, primarul s-a gândit să tipărească nişte aşa zise amenzi pentru posesorii de autoturisme care staţionează la Săcelu. Pe câte o bucată de hârtie, edilul notează că, potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, turiştii trebuie să achite pentru parcare, zilnic, 10 lei. Foile în cauză au fost amplasate de salariaţii Primăriei Săcelu în parbrizele maşinilor cu care au venit turiştii în staţiune, încă de la sfârşitul săptămânii trecute. Deşi oamenii erau trimişi să plătească taxa la primărie, nimeni nu s-a grăbit să facă acest lucru, mai ales că nu există modalităţi de sancţionare a celor care scapă de taxă.

Taxă fără cap şi coadă

Localnicii dar şi turiştii din Săcelu nu văd cu ochi buni demersul primarului. ,,Nu voi plăti nicio taxă. Am parcat în spaţiul SNLO şi plătesc taxă la Voica. Nu sunt chiar nebun şi nici prost” a declarat, revoltat, unul dintre turiştii care şi-au petrecut week-endul în staţiune. Şi reprezentanţii Bazei de Tratament de la Săcelu consideră că măsura este anormală şi ilegală. ,,Primarul nu putea să bage vreo taxă pe parcarea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. Oricum nu plăteşte nimeni taxa. Poliţia nu colaborează cu Primăria Săcelu în acest demers şi apoi nu trebuie plătită taxa la primărie ci la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale, eventual”, a declarat directorul Bazei de Tratament, Nicolae Rotaru.

Bani din piatră seacă

Rotaru se plânge şi de măsurile abuzive pe care le-a luat edilul local de la nişte mici comercianţi care îşi vând marfa pe spaţiul SNLO. ,,Eu le iau taxă de concesiune pe spaţiul pe care îşi vând marfa în valoare de 20 de lei, iar Voica vine şi cere 100. Este o mare ilegalitate şi un mare abuz. Nu este normal aşa ceva să vină el şi să închirieze spaţiul nostru”, a completat Voica.

Primarul nu este însă la prima abatere de acest fel, motiv pentru care nici nu pare afectat că cineva îl trage de mânecă sau primeşte critici. În stilul său dictatorial edilul local şi-a creat propriile legi după care se ghidează, încălcându-le însă pe cele ale statului român.

Anamaria STOICA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here