S.C. Armeanca bagă-n insolvenţă firmele familiei Avramescu – Judecătoarea afaceristă, “lucrată” de foştii colegi

1178

deschidereCelebră pentru bordurile şi pavelele montate în municipiul Târgu-Jiu, SC Vectra Impex SRL, firma magistratului Aura Avramescu a intrat în procedură de insolvenţă. Cei care au pronunţat o astfel de decizie sunt chiar colegii judecătoarei, aflate acum la pensie. Insolvenţa a fost cerută de societatea Armeanca pentru o datorie neachitată de peste 250.000 de lei.

În timpul procesului, la masa credală s-a înscris şi Primăria Târgu-Jiu pentru o datorie de aproape 16.000 de lei, bani pe care firma Vectra îi datora statului. Până acum, societatea condusă de soţul judecătoarei era „intangibilă”, susţin gurile rele. Surse din cadrul Tribunalului Gorj au afirmat că fosta judecătoare a fost supărată după ce a aflat că decizia a fost pronunţată de foştii colegi de birou. Judecătoarea Aura Avramescu a cerut pensionarea din magistratură, după ce fiul său a fost acuzat de procurorii DIICOT de consum de droguri.

Dosarul prin care a fost declanşată procedura de insolvenţă poartă numărul 3319/95/2010, iar hotărârea a fost dată prin sentinţa comercială 741 din 7 iunie 2010 la Secţia Comercială a Tribunalului Gorj.

Cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă a fost formulată de societatea Armeanca Prest Com SRL Târgu-Jiu în 12 aprilie, anul acesta.

Conform informaţiilor comunicate de şefa secţiei Comerciale a Tribunalului Gorj, Angela Antoaneta Popescu, Armeanca a cerut procedura pentru suma de 267.421 lei, bani reprezentând facturile neachitate de firma soţilor Avramescu, Vectra Impex SRL, sau facturi achitate parţial, dar scadente în noiembrie 2009.

Cei care au judecat cererea de insolvenţă au fost colegii judecătoarei Aura Avramescu, şi ea magistrat la secţia Comercială până anul trecut când s-a pensionat.

Procedură declanşată

„Prin sentinţa comercială nr. 741/7 iunie 2010, pronunţată de Tribunalul Gorj, a fost respinsă contestaţia debitoarei Vectra Impex SRL împotriva cererii de deschidere a procedurii generale de insolvenţă”, se precizează într-un răspuns scris dat de şefa secţiei, Angela Antoaneta Popescu.

Pe parcursul procesului, Vectra a mai achitat suma de 35.000 de lei. „Instanţa a mai reţinut faptul că, prin chitanţele şi ordinele de plată depuse de debitoare la dosar, în susţinerea motivelor contestaţiei, aceasta a făcut dovada că până la data de 20 aprilie 2010 a mai achitat suma de 35.494 lei din debitul iniţial”, se mai arată în aceeaşi precizare.

Drept urmare, Tribunalul a admis cererea societăţii Armeanca şi, mai mult, au respins contestaţia formulată de Vectra.

Pe parcursul procesului, Consiliul local Târgu-Jiu, prin Direcţia Publică de Venituri s-a înscris la masa credală cu suma de aproape 16.000 de lei, reprezentând creanţe bugetare. Colegii judecătoarei Avramescu au mai decis ca administrator juridic al firmei Vectra să fie societatea VLC pentru suma de 320 de lei lunar. Tot magistraţii au mai hotărât să fixeze data şedinţei adunării creditorilor la 13 septembrie 2010, ora 10 la sediul Tribunalului Gorj şi convoacă creditorii firmei Vectra.

În acest moment, procedura insolvenţei se află în derulare. Împotriva sentinţei, firma judecătoarei a formulat recurs care se va judeca la Curtea de Apel Craiova.

Se spune că până la „dezbrăcarea” robei de judecător, firma Vectra nu a avut nicio problemă.

Trebuie precizat că nici omul de afaceri care deţine firma Armeanca şi nici reprezentanţii firmei Vectra nu au putut fi contactaţi. La numărul de telefon afişat al firmei Vectra a conectat fax-ul.

Afaceri prospere

Firma Vectra este condusă de soţul magistratei, Leonid Marcel Avramescu. Este o societate care are ca domeniu principal de activitate fabricarea produselor de beton pentru construcţii. A fost înfiinţată de soţul judecătoarei în 1996 şi a avut o ascensiune fantastică. Conform bilanţului aflat pe Ministerul Finanţelor, în 2008 firma Vectra deţinea active imobiliare în valoare de peste 5 milioane de lei, mai exact 5.004. 597 lei. Cifra de afaceri este de 8.236.989, iar profitul de 959.512 lei.

Anul trecut, Aura Avramescu a formulat cerere de pensionare din magistratură, imediat după scandalul cu droguri în care a fost implicat fiul său.

În casa judecătoarei, se consumau droguri

Potrivit anchetatorilor, drogurile erau consumate în locuinţa lui Cătălin Avramescu, fiul judecătoarei Aura Avramescu. Cătălin Avramescu, alături de Constantin Gherghe, nepotul prim-procuroarei de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu şi Silviu Mladin sunt cercetaţi de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism pentru consum, deţinere şi trafic de droguri.

În locuinţele percheziţionate au fost descoperite seringi, 20 de comprimate de metadonă, folosite pentru substituirea efectului consumului de heroină şi cantităţi mici de heroină şi cocaină, pregătite pentru consum. Iniţial, toţi cei trei tineri au fost reţinuţi de procuror pentru 24 de ore, însă a doua zi au fost puşi în libertate.

Lui Cătălin Avramescu, fiul judecătoarei i s-a reţinut acuzaţia că a pus la dispoziţie locuinţa pentru trafic de droguri de mare risc, respectiv heroină.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here