Terenul discordiei! – Familia fostei universitare Magda Jianu se bate pentru pământ

929

poza 1Un teren situat pe raza comunei Săcelu este disputat de două familii din localitate. Este vorba despre familia Jurebie, care deţine acte doveditoare

privind proprietatea acestui teren şi care a fost pusă în posesia lui în 2006, şi despre membrii familiei fostei universitare Magdalena (Magda) Jianu care spun că au acte similare şi avantajul punerii ulterioare în posesie, în 2008. În mijlocul acestui conflict apare şi primarul localităţii, Ion Voica, care este acuzat că ţine parte Jienilor. Aceştia din urmă, având spatele asigurat de edilul Voica au trecut la împrejmuirea terenului cu gard, fapt contestat de Eugenia Jurebie.

Terenul din Săcelu, revendicat de cele două familii, este situat chiar lângă cel pe suprafaţa căruia Magda Jianu, fost prodecan la Universitatea ,,Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, plecată acum la Bucureşti, şi-a ridicat casa. Pământul din vecinătate a fost revendicat însă de Eugenia Jurebie, care, după un demers în instanţa de judecată, a fost şi pusă în posesia terenului în 2006. După ce a făcut un proiect pentru împrejmuirea terenului, neaprobat însă de primarul localităţii, Ion Voica, cel care a ţinut în loc tot proiectul nedorind să elibereze actul necesar demarării acestuia, Eugenia Jurebie s-a trezit că membrii familiei Jianu, şi tatăl profesoarei, Dumitru Trămândan, au intrat în posesia unui alt document care i-ar face stăpâni pe terenul câştigat de ea. Mai mult, cu ajutorul primarului Voica, Trămândan şi, indirect, familia Magdei Jianu, sunt puşi şi în posesie în 2008. Actul este contestat şi anulat însă de Eugenia Jurebie care susţine că Trămândan şi Jianu nu s-au judecat cu ea, cum era normal, ci cu alte persoane care nu câştigaseră dreptul de proprietate asupra terenului. ,,La venirea lui Voica în funcţie ei au ocupat abuziv acest teren pentru care eu plătesc impozit”, declara supărată, ieri, Eugenia Jurebie. Femeia susţine că a încercat să ţină piept poza 2mafiei locale, dar şi a celei din justiţie dar, din păcate, unde merge se loveşte tot de aceleaşi persoane pe care le consideră corupte.
Trămândan se apără
Dumitru Trămândan, tatăl Magdei Jianu, susţine în schimb că deţine actele necesare care îl fac proprietar de drept al terenului. ,,Noi vorbim pe acte. Avem acte de vânzare-cumparare de la socrii. Avem hotărâri definitive şi irevocabile de la Înalta Curte şi am fost puşi de primărie în posesie”, a declarat tatăl fostei universitare. Omul susţine că nu ştie prea multe despre actele obţinute de familie şi nu a explicat de ce abia acum s-a hotărât să împrejmuiască terenul, deşi a fost pus în posesie în 2008. Omul, destul de în vârstă, nu a putut explica nici dacă actele sale, două la număr, au fost contestate şi anulate de Jurebie, cum dovedea femeia. Omul s-a prezentat însă, de urgenţă, în biroul edilului local, Ion Voica, pentru a se plânge că a fost luată la întrebări.
Voica, de partea uneia dintre părţi
Şi primarul Ion Voica are partea sa de vină în acest conflict, primarul fiind cel care a pus în posesie poza 3membrii familiei Jianu şi Trămândan. Cum era normal, edilul local a luat partea celor puşi în posesie de el, şi a criticat membrii familiei Jurebie, cu care a avut o discuţie în contradictoriu chiar ieri la ieşirea din primărie. ,,Nu vreau să comentez acest conflict. Părţile să îşi revendice drepturile în instanţă. Jurebie mi-a făcut oricum numeroase plângeri ce mai vrea să ia şi casa omului acesta”, a încercat să bage băţul printre gard edilul local, luând afectat apărarea lui Dumitru Trămândan, aflat de faţă.
Conflict deschis
Conflictul pentru teren este departe de a se finaliza chiar dacă terenul a fost împrejmuit de familia Magdei Jianu şi de tatăl său, Dumitru Trămândan. Eugenia Jurebie este pregătită să meargă până în pânzele albe pentru a-şi face dreptate şi a intra în posesia terenului care, spune, că îi aparţine de drept.
Poliţiştii chemaţi la faţa locului au refuzat să facă o anchetă, de faţă cu reprezentanţii presei. Poliţistul din Săcelu a intervenit la faţa locului dar, după câteva minute, a plecat, apărându-se spunând că acesta ar fi fost ordinul superiorilor. Poliţiştii din Novaci au fost informaţi însă de doleanţa familiei Jurebie dar până la plecarea ziariştilor nu au luat nicio măsură în acest caz.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here