Judecătoria Deva rejudecă unul dintre dosarele lui Mischie

472

mischieMagistraţii hunedoreni reiau azi unul dintre cele câteva procese pe care Nicolae Mischie le are pe rol la diferite instanţe din ţară, cel în cauză fiind cel în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj este acuzat

de infracţiuni de nerespectare a regimului vamal. Procurorul Emil Moţa a fost cel care în 2005 a instrumentat un dosar în care Mischie era acuzat că în perioada în care a fost şef al Consiliului Judeţean şi-ar fi adus la Mătăsari două maşini din străinătate, pentru a le folosi la o firmă de-a sa, dar pe care nu le-a declarat la vamă şi nu a plătit taxe vamale.
Mischie a susţinut în permanenţă că este nevinovat, deşi, la Judecătoria Deva, a primit o condamnare de trei ani cu suspendare, în 2008, fiind acuzat de folosirea unor acte falsificate la autoritatea vamală, înşelăciune şi fals, o pedeapsă complementară de supraveghere pentru şase ani fiind decisă atunci.
Tot atunci i se interzisese acestuia ca pentru 3 ani să nu mai poată fi ales şi nici să aleagă, o parte din sentinţă fiind menţinută şi la Tribunalul Deva.
Ambele instanţe îl obligaseră pe fostul preşedinte şi să achite statului român taxe vamale de câteva zeci de mii de lei.
Curtea de Apel Alba Iulia a decis însă la sfârşitul anului trecut casarea sentinţelor respective şi rejudecarea la instanţa de fond, motiv numai bun pentru ca Nicolae Mischie să declare încă o dată că este nevinovat şi că, în cele din urmă, opinia publică se va putea convinge de acest lucru.
Fostul şef al CJ Gorj mai are pe rol însă şi alte procese, cel mai important fiind cel de corupţie, care va ajunge în curând pe masa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce Curtea de Apel Timişoara a menţinut multe din deciziile luate la Tribunalul Gorj în iulie 2007, când Mischie a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare şi plata unor despăgubiri către Clement Mocanu în valoare de circa 4,5 miliarde lei vechi.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here