Doina Gorjului „taie porcul” pe scenă

384
doina gorjului facuta de mineAnsamblul Folcloric Profesionist „Doina Gorjului” tocmai a încheiat un turneu de două zile la Sibiu, acolo unde s-a desfăşurat Festivalul Ansamblurilor Profesioniste „Ion Macrea”. Peste 300 de artişti au fost prezenţi la cea de a XI-a ediţie a Festivalului „Ioan Macrea”.

Spectacolele au avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu. Manifestarea s-a adresat ansamblurilor folclorice profesioniste din ţară, specialiştilor în domeniul folclorului şi s-a concretizat în spectacole de dansuri şi muzică populară şi seminarii adresate coregrafilor şi dirijorilor, pentru discutarea situaţiei actuale şi a posibilităţilor de îmbunătăţire a acesteia.

De altfel, pe 19 decembrie, Ansamblul Folcloric Profesionist „Doina Gorjului” va fi la Otopeni, acolo unde vor cânta colinde în cadrul manifestării „Obiceiuri de iarnă la români”.
Tot sub egida sărbătorilor de iarnă, artiştii gorjeni vor susţine un spectacol pe 21 decembrie în parcul Herăstrău din Bucureşti, iar a doua zi, vor organiza un eveniment extraordinar intitulat „Ninge cu obiceiuri şi cântece populare”, care va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Târgu-Jiu. „Spectacolul va fi unul de varietăţi, cu muzică, dansuri, melodii de voie bună, dar şi scenete”, ne-a declarat impresarul Ion Ghiţulescu. Acesta a menţionat faptul că, în cadrul spectacolului, va fi prezentat un obicei de iarnă unic, ce n-a mai fost pus în scenă până acum: tăierea porcului de Crăciun şi întregul ritual ce derivează din această acţiune.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here