Ferestrele se schimbă vara, nu iarna – iată de ce!

1570

Ai în plan schimbarea/înlocuirea ferestrelor tale și nu găsești momentul potrivit pentru acest lucru? Ei bine, nu există un moment potrivit. Înlocuirea ferestrelor ar trebui făcută pe timp de vară, atunci când este cald. Nu trebuie să fie prea cald, pentru a evita țânțarii, dar nici prea răcoare pentru a nu îți pune în pericol sănătatea.

Totuși, mai important este să nu te apuci să le schimbi iarna. Acest lucru aduce cu sine câteva probleme care rar pot fi evitate sau controlate corespunzător.

Previi apariția mucegaiului

Ferestrele vechi sunt susceptibile schimbului de temperatură și umezelii. Astfel, în jurul acestora se pot crea buzunare de mucegai care afectează viața locatarilor. După cum probabil bine știi, infecțiile produse de mucegai sunt destul de periculoase.

Astfel, trebuie să înlocuiești ferestrele înainte ca umiditatea să devină o problemă reală. Mai exact, înainte ca schimbul accidental de temperatură să creeze condens. Iarna, aburirea constantă a ferestrelor produce acest condens, implicit crește riscul producerii mucegaiului.

Previi schimbul de căldură și consumul acesteia

Dacă alegi ferestre de calitate superioară, precum construcții solide cu geamuri aluminiu, atunci nu vei avea nicio grijă. Aluminiul este cunoscut pentru coeficientul său ridicat de izolație și este deseori folosit pentru a izola pereți, acoperișuri și geamuri.

Rezultatul este unul scurt și la obiect. Ferestrele din aluminiu de calitate superioară elimină realizarea schimbului accidental de căldură și temperatură. Astfel, consumi mai puțină căldură și energie pentru a-ți menține locuința caldă.

Totodată, în timpul iernii, nu vei fi nevoit să suporți frigul sau să dormi la rude sau cunoscuți cât timp se schimbă ferestrele. Dacă apare o problemă iarna care implică înlocuirea ferestrelor, vei fi pus într-o situație delicată.

Acesta este unul dintre motivele pentru care ar trebuie să inspectezi ferestrele în mod regulat. Vei ști din timp dacă aceste necesită înlocuire imediată sau dacă acest lucru va fi necesar anul acesta. Vei evita astfel multe neplăceri dacă instalezi ferestre noi pe timp de vară.

Te poți bucura de un preț mai bun!

Datorită climei și vremii uzuale din România, ferestrele sunt văzute ca o soluție de izolație a locuinței. Acestea nu sunt, deseori, văzute ca și element de decor. Prin urmare, atunci când nu este timpul pentru izolație, te poți bucura de prețuri mai accesibile la ferestre.

Vara este acest timp, atunci când ferestrele stau deschise și nu este nicio problemă dacă apar defecțiuni. De exemplu, te mai poți descurca cu o fereastră cu izolația compromisă pe timp de vară. Totuși, nu poți face același lucru și pe timp de iarnă.

Astfel, prețurile cresc iarna și deseori scad pe timp de vară.

Mai mult decât atât, dacă alegi anotimpul cu atenție, poți beneficia și de programare rapidă. Există anumite momente în an când instalarea unei ferestre poate fi amânată de către expert din cauza numărului de clienți. La început de vară, de exemplu, mulți oameni fac renovări. La mijlocul sau sfârșitul acesteia, totuși, mulți sunt în vacanță. Astfel, dacă îți poți elibera ceva timp pentru comandarea unor noi geamuri aluminiu atunci, acela ar fi timpul perfect!

O casă izolată corespunzător este un spațiu sănătos!

Izolația este importantă, fie aceasta la nivelul pereților, ușii de la intrare, sau ferestrelor. Fiecare element trebuie să prezinte un strat de izolație termică de calitate superioară. Doar așa poți preveni schimbul de căldură/temperatură și menține facturile la gaz la minim.

Nu trebuie să treci cu vederea problemele de la nivelul stratului de izolație al casei tale. Ferestrele sunt de departe cele mai importante. De altfel, acestea crează și cunoscutul efect de curent. O simplă lacună a unei benzi de izolație poate avea efecte neplăcute pe termen lung, inclusiv producerea mucegaiului.

Astfel, nu mai sta pe gânduri! Alege din timp designul preferat, precum și ferestrele de calitate superioară și instalează-le cu mult timp înainte ca iarna să-ți bată la ușă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here