Liberalul Dan Matei a pus Direcția Publică în cap și acum vrea să o bage în faliment! Cere 183.000 de lei DP Motru

3575

Dan Matei, fostul director liberal al Direcției Publice Motru, a decis să dea societatea în judecată, ofticat că a fost schimbat din funcție deși numirea sa a fost una pur politică. Ajuns în CE Oltenia, tot pe baza carnetului de partid, în urma unui concurs asupra căruia planează o sumedenie de incertitudini, Matei apelează acum la avocatul de casă al unui cunoscut om de afaceri și îi trântește DP Motru un proces, în care cere daune financiare pentru că nu a rămas să conducă direcția aflată în subordinea Consiliului Local, pe viață. Mai precis, Dan Matei, care și-a protejat scaunul în baza unui contract de mandat care, credea el, îi asigura rămânerea permanentă în funcție, cere Consiliului Local Motru și Direcției Publice contravaloare a 20 de indemnizații brute pentru că ar fi rămas pe drumuri după ce a fost luat șomer pe funcție de către PNL. Este de notorietate participarea lui Matei la concursul pentru un post vacant la APIA Motru, dar și alte încercări numeroase de a intra la carierele miniere din zona municipiului, în timp ce toți directorii refuzau să îi ofere liberalului o mână de ajutor.

Conduce PNL Motru, are un serviciu la sediul executiv al CE Oltenia, dar nu îi este suficient. Dan Matei vrea, mai nou, bani de la Consiliul Local Motru și de la Direcția Publică, societate pe care a condus-o în mod defectuos, păgubos și în detrimentul salariaților.
Cât a stat la cârma DP, Dan Matei nu a făcut decât să caute în rândul salariaților oameni slabi de înger pe care să îi convingă să dea declarații în fața unui polițist de casă împotriva actualului primar Cosmin Morega.
A mai făcut ceva: și-a cumpărat telefoane scumpe pe bani societății pentru uz personal.
Dan Matei a achiziționat, mai exact, în luna aprilie 2022, două telefoane mobile de ultimă generație, în scop personal.
Este vorba despre un Samsung Galaxy S21 și un S 22, dublând astfel abonamentul existent al Societății, la o sumă de peste 8 milioane de lei vechi/lună! Sindicatul din cadrul societății a criticat dur aceste achiziții.
Și, ca să fie treaba treabă, Dan Matei ar fi plecat și cu telefoanele după el.
Acum, același fost, cere bani societății, pretinzând 183.000 de lei DP Motru și Consiliului Local al municipiului, dând ambele entități în judecată, pe motiv că i s-ar fi făcut o nedreptate. Asta, în condițiile în care numirea sa pe funcție nu s-a făcut în baza unor calități profesionale ci, exclusiv, a carnetului de partid.
A.STOICA