Martori ai înființării Asociației de Pensionari din Județul Gorj

6148

Joi, 4 mai 2023, începând cu ora 10:00, la Muzeul Județean Gorj, în prezența a câtorva zeci de pensionari din Județul Gorj, a avut loc o adunare de constituire a Asociației de Pensionari din Județul Gorj.

Au fost alese organele de conducere și Comisia de cenzori. Le dorim mult succes! La această adunare a participat și o delegație de la Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, Filiala Județeană Gorj „Tudor Vladimirescu” formată din col. (rtr.) dr. ing. Walter Loga, col. (rtr.) Gigi Bușe, dirig. Viorica Ionescu și ing. Vasile Ionescu.
Moderatorul acestei adunări a fost domnul Emil Sgarbură, președintele pe țară al Uniunii Veteranilor de Război și ai Urmașilor Veteranilor de Război care a spus că această asociație este formată pentru toți pensionarii României și conducerea aleasă se va zbate pentru drepturile acestor cetățeni ai țării care sunt marginalizați de statul român. „Vom face un parteneriat de colaborare cu Casa de Pensii, iar în conducerea asociației vom avea și un fost inspector care a lucrat la Casa Județeană de Pensii Gorj, om cu experiență care ne va ajuta foarte mult” a argumentat domnul Sgarbură. „Eu sunt un simplu pensionar, cu o pensie modestă ca a dumneavoastră, nu strălucită și vreau să fiu în mijlocul dumneavoastră întotdeauna pentru a vă ajuta. Eu nu vreau să fiu președinte al acestei Asociații, pentru că sunt președintele pe țară al Uniunii Veteranilor de Război și ai Urmașilor Veteranilor de Război, dar vreau să vă propun un președinte mai tânăr, care a fost ani buni lider de sindicat și se numește Marcel Dobrogeanu”, a fost propunerea făcută de domnul Emil Sgarbură. Propunerea a fost supusă votului adunării și aprobată cu unanimitate de voturi, fără nicio abținere sau vot împotrivă.
Domnul Dobrogeanu a prezentat pe scurt activitatea sa din județul Gorj, din care reiese că este economist ca studii finale, a lucrat în cadrul C.O. (Combinatului Oltenia) și a fost 25 de ani președinte de sindicat la activitatea de transport feroviar. S-a născut în comuna Polovragi dar locuiește în Târgu Jiu. „Mă bucur că am ajuns la această frumoasă vârstă (65 ani) și chiar dacă este mai greoaie trebuie să ne-o trăim cu decență și să ne-o facem cât putem de frumoasă. Să ne bucurăm de viața pe care o mai avem de trăit” a concluzionat domnul Marcel Dobrogeanu. „Noi avem cele mai mici pensii din Uniunea Europeană și avem nevoie de un trai decent după atâția ani de zile în slujba statului român. Eu sper să devenim cea mai mare organizație de pensionari, să devenim o voce puternică a pensionarilor din Județul Gorj, până la cele mai înalte foruri decizionale din România și Uniunea Europeană, să luăm exemplu de la Timișoara și Iași” a precizat noul președinte ales al acestei Asociații de pensionari.
„Vă mulțumesc pentru încrederea acordată, sper să conving și să nu regrete nimeni pentru alegerea mea în funcția de președinte”, a încheiat domnul Marcel Dobrogeanu mesajul său.
Au fost propuși și votați următorii membri ai Consiliului Director: Sgarbură Emil, prim-vicepreședinte, Andrițoiu Vasile, Negoescu Emil, Rădulescu Ion, Popescu Petre, vicepreședinți, Tatu Lavinia, Seceleanu Ion, Col. (rtr.) Avramescu Dumitru și Trancău Nicolae, membri. Rând pe rând, membrii noului Comitet ales au transmis un mesaj de mulțumire și colaborare, pentru realizarea unui colectiv de conducere unit manifestându-și dăruirea întregii lor priceperi și experiență pentru o cauză colectivă. A fost aleasă și Comisia de Cenzori condusă de Mihart Dumitru, susținut de Gheorghița Rădulea și Gheorghița Rădulescu.
Din sală, au luat cuvântul: col. (rtr.) dr. ing. Walter Loga, Mihăiță Constantin și domnul Volintiru.
În mesajul său, domnul col. (rtr.) dr. ing. Walter Loga a spus că este bucuros că în sfârșit, s-a luat o măsură să se facă o unitate între pensionarii din Gorj. „Este bine ca lista de priorități a acestei asociații să fie Unitatea. De 33 de ani, acești indivizi care ne-au condus destinele țării au făcut un singur lucru, să ne dezbine. Și au reușit. Numai dacă suntem uniți și mulți rezolvăm problemele, altfel nu vom reuși. Nu noi trebuie să tremurăm în fața lor, ci ei trebuie să tremure în fața noastră. Ei au fost aleși de noi cu mandat ca țara să prospere și poporul român să nu mai suporte mizeriile altora. Avem drepturi pe care guvernanții nu le iau în calcul.” A propus să se țină adunări lunare ale Consiliului Director în care să se analizeze ce s-a făcut și cum trebuie să se acționeze în continuare.
Le dorim succes și viață lungă!
Col. (rtr.) Gigi Bușe

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here