Zeci de dascăli pensionari vor rămâne la catedră

1287

Aproape patruzeci de profesori din Gorj au ales să rămână la catedră peste vârsta de pensionare. Cei mai mulți predau la școli din mediul urban. Doar două cereri au fost respinse de Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

Potrivit legislației, cadrele didactice pot rămâne la catedră încă trei ani după vârsta de pensionare.
Inspectoratul Școlar Județean Gorj a aprobat solicitările profesorilor care au împlinit vârsta de pensionare și vor să rămână în sistem. Sunt nu mai puțin de 38 de cereri. Multe solicitări au venit din partea învățătorilor și educatoarelor. Doar două cereri au fost respinse.
La catedră va rămâne și Pompiliu Ciolacu, managerul interimar al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Acesta predă Etnologie la Palatul Copiilor din Târgu-Jiu.
În schimb, un învățător care predă la Liceul Tehnologic Bustuchin și o educatoare de la Liceul Teologic Târgu-Jiu nu mai pot rămâne la catedră. Cererile lor, de menținere în activitate după data de 1 septembrie 2023, nu au fost aprobate de ISJ Gorj.
„Personalul didactic de predare titular din învăţământul preuniversitar, cu gradul didactic I sau cu titlul ştiinţific de doctor, care, până la data de 1 septembrie 2023, împlineşte vârsta de 65 de ani, efectuează stagiul minim de cotizare şi dovedeşte competenţă profesională deosebită, a obţinut calificativul «Foarte Bine» şi nu a fost sancţionat disciplinar în ultimii cinci ani şcolari încheiaţi, poate fi menţinut în activitate ca titular, în funcţia didactică până la trei ani peste vârsta de 65 de ani, la cerere”, se menţionează în metodologia pentru mişcarea personalului didactic.
Ședinţele publice pentru repartizarea pe posturi se vor organiza începând cu luna martie. În cadrul etapelor de mobilitate, profesorii pensionabili au prioritate față de celelalte cadre didactice.
I.I.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here