Actorul Gheorghe Dinică salvat de coma artificială!

495

gheorghe dinicaGheorghe Dinică luptă cu îndârjire pentru viaţă. Actorul este la reanimare de 11 zile, iar starea lui este în continuare gravă, dar cu „o foarte discretă ameliorare”, conform medicilor. Ca să-l ajute să câştige lupta cu boala, specialiştii au apelat şi la varianta unei come induse.

Pentru maestrul în vârstă de 75 de ani, fiecare minut în lupta cu trupul bolnav contează. Diagnosticat iniţial cu o bronhopneumonie cauzată de stafilococul auriu, Dinică a ajuns acum la un pas de moarte din cauza septicemiei. Infecţia s-a răspândit în tot corpul, afectând puternic organele vitale. Şocul septic a făcut ca plămânii, rinichii, inima, ficatul şi intestinele să nu mai funcţioneze normal.

„Corpul lui nu mai poate lupta singur. Are nevoie de respiraţie artificială şi de dializă, motiv pentru care este în permanenţă sedat. Fără această comă indusă, maestrul nu ar suporta aparatele la care este conectat”, au explicat medicii din Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, pentru o publicaţie centrală. „Coma indusă” sau „artificială” presupune o stare de inconştienţă, provocată practic de medici, prin administrarea unor medicamente specifice. Asta înseamnă că Gheorghe Dinică respiră şi în momentul de faţă doar cu ajutorul tubului care i-a fost introdus în trahee şi face dializă. „Pronosticul rămâne în continuare rezervat”, spun medicii.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here