Reguli noi pentru vizitele în spitale

1300

Vizitatorii nu vor mai putea să stea în spitale mai mult de 30 de minute, atunci când se duc la o rudă internată în salon, potrivit unui nou ordin al Ministerului Sănătății.
Pentru a-și putea vizita rudele sau persoanele internate, spitalul va aloca fiecărui pacient, la internare, un cod unic, care va fi comunicat aparținătorilor. „Furnizarea telefonică către aparținători a informațiilor despre starea de sănătate a pacientului se face numai după confirmarea codului unic”, se precizează în noua lege.
Programul vizitelor va fi decis de conducerea spitalelor, dar obligația este la o durată de minimum 4 ore pentru acces, de luni până vineri, între orele 10.00-20.00, iar sâmbăta și duminica este prevăzută o durată de minimum 6 ore pentru acces, între orele 9.00-20.00.
Accesul vizitatorilor în salon va fi permis astfel: 1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr de cel mult 3 paturi, pacienții putând fi vizitați doar pe rând 1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr de 4-6 paturi, putând fi vizitați maximum doi pacienți în același timp și 1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr mai mare de 6 paturi, putând fi vizitați maximum trei pacienți în același timp.
Durata vizitei este limitată la 30 de minute, cu excepția secțiilor ATI. Acolo, durata vizitei este de maximum 10 minute, cu posibilitatea de prelungire dacă medicul ATI își dă acordul.
Nu va fi permis accesul vizitatorilor care prezintă semne de infecții acute, al celor aflați în stare de ebrietate sau al celor aflați sub influența unor substanțe halucinogene.
În plus, managerii vor răspunde cu funcția pentru încălcarea regulilor, inclusiv pentru portarii care primesc șpagă pentru a permite accesul în spital.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here