Purtătorul de cuvânt al Romsilva susține că aproape 30.000 de brazi de Crăciun îi așteaptă pe cumpărători

2113

Bogdan Bogian, un reprezentant al Romsilva, a declarat că 30.000 de brazi de Crăciun își așteaptă deja cumpărătorii în acest sezon. Pomii de Crăciun vor fi disponibili pentru cumpărare atât în piețe, cât și direct la locurile de recoltare. În mod remarcabil, anul trecut numărul total de pomi de Crăciun scoși la vânzare de Romsilva a fost de 34 000, cu aproximativ 30 000 găsiți de cumpărătorii lor.

Prețurile pomilor de Crăciun au rămas la nivelul de anul trecut, ceea ce înseamnă că un brad cu o înălțime de 70 până la 100 de centimetri va costa de la 15 lei, a spus Bogian. Copacii mai mari de până la 3 metri înălțime vor fi vânduți cu 25 până la 35 de lei bucata. Cu toate acestea, prețurile de mai sus sunt valabile dacă vă cumpărați bradul de Crăciun dintr-un loc de recoltare. Dacă preferați să vă cumpărați bradul de Crăciun dintr-o piață sau din punctele de vânzare specializate, va trebui să plătiți suplimentar, deoarece prețul final include costurile de transport și depozitare. Cei mai scumpi copaci sunt în mod tradițional cei vânduți în ghivece, care pot costa de la 100 la 250 de lei.

Toți cei care doresc să obțină un pom de Crăciun de la creșă pot cere unul de la ocolul silvic Cozieni sau de la centrul forestier. Atunci când alegeți un pom de Crăciun, este important să verificați prospețimea acestuia. În mod normal, când sunt proaspeți, acele nu cad când sunt ușor atinse. De asemenea, eliberează uleiuri esențiale care rămân pe pielea mâinii atunci când sunt atinse. Dacă intenționați să cumpărați un pom de Crăciun în ghiveci, există anumite reguli care trebuie respectate pentru ca acesta să nu se strice și să poată fi plantat din nou la o dată ulterioară. Potrivit inginerului forestier, ar trebui să păstrați copacul într-un mediu cald acasă puțin mai mult decât sezonul de Crăciun. Cu toate acestea, nu este recomandat să plasați ghiveciul care conține planta în apropierea unor surse de căldură extremă. În mod ideal, așezați copacul lângă o fereastră, astfel încât să poată fi expus la lumina soarelui. În plus, solul din ghiveci se poate usca rapid, așa că ar trebui să-l păstrați umed în mod natural.

Când se termină sărbătorile, ghiveciul cu bradul de Crăciun trebuie mutat într-o cameră mai rece, unde va fi expus la lumină naturală. După câteva zile, copacul va fi gata pentru replantare în sol obișnuit. Ținând cont de aceste reguli simple, veți salva planta.

Istoria pomilor de Crăciun poate fi urmărită până la utilizarea simbolică a plantelor veșnic verzi de către vechii egipteni și romani. Apoi, folosirea pomilor de Crăciun la lumina lumânărilor a devenit o tradiție germană răspândită în multe țări, inclusiv în România. În mod remarcabil, o altă tradiție românească este parierea pe evenimente sportive, în special în timpul Cupei Mondiale – verificați aici: https://mrbit.ro/ro/betting. în diferite țări, se crede că plantele veșnic verzi alungă bolile și spiritele rele și asigură bunăstarea familiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here