6 motive pentru care este mai bine să cumperi cafea boabe

1547

Aflați de ce specialiștii în cafea recomandă întotdeauna cumpărarea boabelor de cafea și măcinarea lor acasă.

Unele persoane preferă să cumpere cafea deja măcinată pentru că le este mai convenabil: fie pentru că este mai rapid de preparat, mai ușor de găsit sau pur și simplu pentru că nu au o râșniță de cafea. Dar există o diferență între a cumpăra cafea boabe și a cumpăra cafea măcinată?

După cum veți vedea în acest articol, pentru a obține o ceașcă bună de cafea, cel mai bine este să începeți cu o cafea boabe bună. Nu contează cum vă beți cafeaua sau ce cafetieră sau expresor cafea boabe sau metodă de cafea folosiți pentru a o prepara. Prin măcinarea boabelor chiar înainte de a le prepara, veți observa o mare diferență.

Avantajele cafelei boabe

Dacă mergeți la o cafenea care oferă cafea de specialitate, veți vedea că întotdeauna macină cafeaua la cerere în râșnițe care macină doar doza necesară pentru acea cafea. Pentru a obține aceeași cafea acasă, urmați exemplul experților: folosiți cafea boabe. De ce?

  1. Este mai proaspătă și mai gustoasă

Cafeaua măcinată din supermarketuri este, de obicei, măcinată de o perioadă lungă de timp. Durează și mai mult să se prăjească. De obicei, acestea sunt măcinate și ambalate și durează luni de zile până când le consumați.

Dacă vă cumpărați cafea boabe de la cafeneaua de specialitate preferată, le puteți cere să vă macine punga de cafea în momentul cumpărării. Probabil că o vor face chiar în fața ta.

De asemenea, cunoașterea datei de prăjire și a datei la care a fost măcinată cafeaua vă va ajuta să faceți o cafea mai bună. Nu ați mânca o pâine tare, nu? Ei bine, haideți să tratăm cafeaua cu aceeași grijă ca și alte alimente.

Nespresso – oferte

Pe de altă parte, motivul pentru care măcinăm cafeaua este acela de a face posibilă extragerea componentelor solide care vor ajunge în băutură, adică pentru a o putea infuza. Și, așa cum este necesar să o macinăm, este necesar să o prăjim în prealabil pentru a facilita măcinarea (cafeaua verde nu poate fi măcinată).

Cu toate acestea, atunci când boabele sunt măcinate, toate particulele sunt expuse aerului și umidității, iar procesul de oxidare începe, ceea ce face ca cafeaua să își piardă proprietățile.

Pe scurt, cu cât trece mai puțin timp între momentul în care cafeaua este măcinată și momentul în care este consumată, cu atât mai proaspătă va fi băutura și, prin urmare, cu atât mai bune vor fi gustul și aroma acesteia.

  1. Puteți controla măcinarea în funcție de aparatul de cafea pe care îl utilizați

Cumpărarea boabelor de cafea vă permite să alegeți gradul de măcinare, care afectează și textura finală a băuturii: cu cât măcinați mai grosier cafeaua, cu atât va fi mai slabă (și invers, cu cât o măcinați mai fin, cu atât va fi mai intensă).

Măcinarea cafelei pe loc vă permite să ajustați măcinarea la nevoile dumneavoastră. Deseori constatăm că cafelele care au fost deja măcinate nu se extrag sau nu se infuzează corect în cafetiera pe care o folosim și dăm vina pe cafeaua în sine, când am putea rezolva problema schimbând gradul de măcinare. De exemplu: dacă vedeți că expresorul sau cafetiera începe să „scuipe” cafeaua foarte repede, iar aromele ies la început, nici măcar cu culoarea aurie, înseamnă că a fost măcinată foarte fin.

Cu alte cuvinte, „corpul” cafelei este un derivat direct al tipului de prăjire (cu cât este mai mare, cu atât mai mult corp) și al extracției pe care o faceți apoi în expresor cafea boabe.

  1. Puteți utiliza boabele pentru diferite expresoare de cafea

Dacă vă duceți cafeaua boabe acasă, veți putea să o folosiți în diferite aparate de cafea și să testați întregul potențial al cafelei. Puteți obține un profil mai potrivit pentru a fi amestecat cu lapte intr-o cafetiera sau expresor cafea boabe, sau o puteți prepara printr-o metodă cu filtru pentru a aprecia pe deplin nuanțele și notele.

  1. Are o aromă mai bună

Atunci când vă macinați cafeaua pe loc, obțineți una dintre cele mai plăcute calități ale cafelei de specialitate: aroma! Această plăcere se pierde în mare parte în cazul cafelelor pre-măcinate.

Și nu doar datorită aromei în sine, ci mirosurile sunt un preludiu la ceea ce veți observa în ceașcă. În cazul cafelei etiopiene, veți obține de obicei o aromă florală, în cazul cafelei columbiene, ciocolată și fructe cu sâmburi, iar în cazul cafelei braziliene, nuci.

  1. Este mai prietenoasă cu mediul

Sunt o mulțime de cafele pe piață. Capsulele, disponibile în diverse ambalaje și arome, facilitează consumul. Dar ele produc, de asemenea, o mulțime de deșeuri inutile.

Și nu numai atât: se știe că ambalajele din aluminiu pot avea efecte nocive asupra sistemului reproducător și sistemului nervos. În plus, chiar conceptul face ca acest tip de cafea să fie deosebit de scump, nu din cauza calității sale, ci din cauza ambalajului suplimentar.

  1. Creați un ritual

Consumul de cafea este mai mult decât un obicei. Este un moment de răgaz în timpul zilei. Măcinarea cafelei necesită atenție, implică toate simțurile și vă face să vă bucurați de această băutură universală chiar înainte de a o bea.

În cele din urmă, grija pe care o pui în pregătirea unei cești de cafea proaspăt măcinată o face mai specială decât oricare alta.

Sfat de expert: În loc să vă uitați la data de expirare a cafelei, uitați-vă la data de prăjire. Ideal ar fi ca boabele să fi fost prăjite cu 7-14 zile înainte de consum, astfel încât să fie încă proaspete, dar să fi avut timp să-și elibereze gazele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here