Copiii talentaţi ai Gorjului – Alexandru Panfiloiu, un tânăr artist care preferă emigrarea pentru studii

495
panfiloiu alexAlexandru Panfiloiu are 18 ani, este în clasa a XII-a la Liceul de Muzică şi Arte Plastice Târgu-Jiu, la secţia de pictură, la clasa profesorului Vasile Fuiorea. Tânărul a ajuns la clasa de pictură după ce a studiat grafica şi pictura bisericească. „Îmi plac toate în aceeaşi măsură, dar sunt atras în special de grafică. M-am oprit la pictură deoarece vroiam sa fac studii mai ample în schiţarea anatomiei umane”, ne-a declarat Alexandru.

Adolescentul a obţinut la sfârşitul clasei a XI-a premiul al III-lea, având note destul de mari, şi învăţând bine cu gândul la viitorul său, care se vrea a fi unul strălucit. Alex Panfiloiu ar vrea ca după terminarea studiilor liceale să studieze la Timişoara Grafica Computerizată, sau să emigreze în Italia, una dintre capitalele artei pentru a studia Ilustraţia şi Designul de produs. „Am început deja să-mi fac o mapă de lucrări, m-am interesat de ce am nevoie pentru a fi admis. Sper să reuşesc acest lucru ori printr-o bursă de studiu, ori cu ajutorul părinţilor, care mă susţin în tot ceea ce întreprind”, a completat tânărul.
Colecţionar de obiecte de cult
Acesta este de părere că pasiunea sa pentru artă i-a fost transmisă printr-o genă de-a străbunicului său, care a practicat olăria. Chiar dacă tatăl său îşi dorea ca Alex să urmeze Medicina, în final, a fost de acord cu alegerea fiului. O altă pasiunea de-a sa este calculatorul, jocurile de strategie, logice şi discuţiile pe mess cu prietenii. Prietenos şi deschis la discuţii, băiatul şi-a făcut cu uşurinţă mulţi prieteni, care îi acceptă înclinaţia artistică şi îl apreciază pentru ceea ce practică. „Îmi place să cred că apropiaţii mei sunt persoane sincere, care îmi susţin idealurile, dar care să îşi exprime părerea despre o posibilă atitudine greşită”, a adăugat tânărul.
Alexandru Panfiloiu a avut şi o colecţie impresionantă de obiecte de cult, cruci vechi, tablouri bizantine şi multe alte obiecte, pe care le-a donat unui bun prieten al său, îndrăgostit de arta bisericească.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here