Aur, din nou, pentru pugiliştii gorjeni

347
ion geicaTrei pugilişti gorjeni au obţinut medalii la Craiova. Oraşul a fost gazda finalei pe ţară a Concursului Naţional de Toamnă de Tineret la Box. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 12-17 octombrie la Sala de Sport a Liceului Energetic din reşedinţa judeţului Dolj. Aurul a fost obţinut de Marius Talan, 60 kg, de la Minerul Jilţ Mătăsari, pregătit de Dumitru Păun. Medalia de argint a primit-o Ovidiu Sichitiu, la categoria +91 kg, de la Clubul Sportiv Şcolar Pandurii Târgu-Jiu, antrenat de Ninel Geică. Vasile Petruţ a fost cel care a obţinut bronzul, la categoria 75 kg, de la Jiul Rovinari, antrenat fiind de Nicu Marius.

Pe lângă medalii, sportivii gorjeni au obţinut şi diplome, urmând ca propriile cluburi sau consiliile locale să îi premieze cu o sumă în bani.

La finala de la Craiova au participat aproximativ 28 de cluburi din ţară, din judeţe precum Ilfov, Dâmboviţa, Timiş, Dolj, Hunedoara, Arad, Prahova, Mehedinţi, Vâlcea, Gorj.
Scopul Concursului Naţional de Tineret este depistarea sportivilor talentaţi, în vederea promovării şi selecţionării lor în lotul naţional. Competiţia s-a desfăşurat la următoarele 11 categorii de greutate: 48 kg, 51 kg, 54 kg, 57 kg, 60 kg, 64 kg, 69 kg, 75 kg, 81 kg, 91 kg, +91 kg. Sportivii au avut asupra lor, obligatoriu, cartea de identitate, legitimaţia de boxer tip FR Box cu viza pe anul 2009 şi viza medicală efectuată la zi în unităţi sanitare specializate. De asemenea, au avut câte două maiouri (unul roşu şi unul albastru), cască şi proteză. Antrenorii au avut carnetul de antrenor cu viza federaţiei pe 2009. De fiecare dată, antrenorii sunt direct răspunzători de exactitatea datelor de identitate ale sportivilor pe care i-au înscris în competiţie.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here