Politrucii din ATOP joacă la cacealma!

3475
  • Au omis să ceară lămuriri IPJ cu privire la faptele penale comise de 7 polițiști, dar n-au uitat să încaseze indemnizația de 1.700 de lei!

Președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Gorj, Ion Rușeț, consilier județean PMP, anunța, la începutul lunii iunie, că organismul pe care îl conduce va cere lămuriri conducerii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj, în legătură cu situația agenților de la Serviciul de Acțiuni Speciale care au fost arestați, după ce au torturat un novăcean de 41 de ani până l-au băgat în spital, dar și cu privire la cazul polițistului condamnat pentru jaful de la sala de jocuri din Târgu-Jiu. De atunci au trecut trei luni, iar ATOP a avut, de atunci, cel puțin trei întruniri ale comisiilor de lucru și o ședință extraordinară, în care a fost prezentat, de către șefii IPJ, un raport asupra eficienței serviciului polițienesc, însă despre situația gravă din poliția gorjeană, niciun cuvânt.

Președintele ATOP Gorj, Ion Rușeț, a declarat, în urmă cu trei luni, că organismul care funcționează pe lângă Consiliul Județean Gorj, va solicita șefilor IPJ o analiză cu privire la cazul polițiștilor SAS arestați pentru tentativă de omor și tortură, după ce au bătut cu bestialitate un tânăr de 41 de ani din Novaci, iar acesta a ajuns, de urgență, pe masa de operație, fiindu-i pusă viața în pericol. Între timp, cei patru ”mascați” au fost trimiși în judecată, împreună cu un alt agent de poliție, șeful echipei SAS și cu comisarul șef Daniel Popescu, șeful Poliției Novaci. Pe site-ul Consiliului Județean Gorj, nu apare, în activitatea ATOP că ar fi avut o solicitare în acest sens și nici că aceasta ar fi fost prezentată în vreo ședință.
Potrivit lui Rușeț, în vizorul ATOP se afla, la acea dată, și cazul polițistului de la Serviciul de Investigarea Criminalității Economice, condamnat la o pedeapsă cu suspendare, după ce a comis un jaf la o sală de jocuri din Târgu-Jiu și preciza că va solicita un punct de vedere conducerii IPJ Gorj.
După trei luni, nu există nicio informare sau raport în legătură cu niciunul dintre aceste cazuri, deși cei care fac parte din ATOP s-au mai întrunit de cel puțin patru ori, în cadrul unor comisii de lucru sau în ședință extraordinară. Pe 6 iulie, exact la o lună de la declarațiile lui Rușeț, IPJ a prezentat raportul cu privire la eficiența serviciului polițienesc, în primul semestru al acestui an, și cam atât. În raport nu apare însă nicio referire la polițistul SICE, arestat pentru tâlhărie chiar în luna martie a acestui an.
Trebuie spus că ATOP Gorj ar trebui să fie un organism care îsi desfaşoară activitatea ,,în scopul asigurării bunei desfășurări și sporirii eficienței serviciului poliţienesc din unitatea administrativ – teritorială în care funcţionează”.
Din ATOP Gorj fac parte, alături de subprefectul județului, reprezentantul Corpului Național al Polițiștilor, șeful IPJ Gorj, cel al Inspectoratului de Jandarmi și cel al ISU, consilierii județeni Ion Rușeț (PMP), în calitate de președinte, Ion Călinoiu (PSD), Gheorghe Bucălăete (PSD), Gheorghe Grivei (PNL), Cristinel Tănasie (PNL), Ion Ișfan (Pro România), Anca Bordușanu (PSD), ultimii doi din partea comunității, care încasează îndemnizații lunare de aproximativ 1.642 de lei, pe lângă indemnizația de ales local de 1.186 de lei, lunar.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here