Care este cel mai bun Apple iPhone 13?

1903

iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max de la Apple îi succed generației de iPhone 12. Totuși, prin ce diferă cele mai recente patru modele? Am analizat specificațiile pentru cele patru telefoane pentru a te ajuta să afli care este potrivit pentru tine.

Ce este la fel la modelele iPhone 13?

Există multe asemănări între modelele iPhone 13. Toate au un design similar, cu marginea plată – chiar dacă există unele variații între modele în ceea ce privește finisajele și obiectivele camerei din spate.

Modelele Pro au un aspect mai premium, dar modelele standard au în continuare un finisaj excelent – optând pentru rame din aluminiu de calitate aerospațială în detrimentul oțelului inoxidabil de calitate chirurgicală. Toate rulează pe un cip A15 cu motorul neuronal cu 16 nuclee de generație următoare, toate rulează pe software- ul iOS 15 și sunt toate compatibile cu 5G.

Toate au, de asemenea, panouri de afișare OLED cu suport True Tone,  Haptic Touch și HDR – deși rezoluțiile lor și unele tehnologii diferă – și toate vin cu aceeași cameră frontală, în timp ce toate sunt rezistente la apă și praf IP68. Toate modelele oferă și o crestătură redusă în comparație cu modelele iPhone 12 – deși nu este o reducere uriașă.

Toate cele patru modele au Face ID, diferențiându-le de modelul iPhone SE, care continuă să folosească Touch ID.

Ce este diferit la modelele iPhone 13?

În timp ce cele patru noi iPhone-uri au unele asemănări, există, desigur, o serie de diferențe.

Dimensiunea fizică

Cele patru noi iPhone-uri variază în dimensiuni fizice. iPhone 13 mini este cel mai mic și mai ușor (și este minunat), în timp ce iPhone 13 Pro Max este cel mai mare și mai greu.

iPhone 13 standard și iPhone 13 Pro au măsurători identice, dar Pro este puțin mai greu și, după cum am menționat, mai premium în finisaj. Oțelul inoxidabil preia amprentele digitale mai mult decât finisajul din aluminiu. Sunt la mijlocul gamei ca mărime. Toate cele patru dispozitive au aceeași grosime.

Dimensiunea afișajului

iPhone 13 mini are cel mai mic display la 5,4 inci, dar nu este deloc prea mic. Are o rezoluție de 2340 x 1080 pixeli, 476ppi, ceea ce îl face cel mai clar afișaj dintre cele patru modele și este, de asemenea, un afișaj genial.

iPhone 13 și iPhone 13 Pro sunt ambele de 6,1 inci, cu rezoluții de 2532 x 1170 pixeli, 460ppi, iar iPhone 13 Pro Max este cel mai mare cu 6,7 inci, cu o rezoluție de 2778 x 1284 pixeli, 458ppi.

Camere de luat vederi

După cum te puteai aștepta, configurarea camerei din spate este una dintre principalele caracteristici de diferențiere între modelele iPhone 13 mini și iPhone 13 și Pro.

iPhone 13 mini și iPhone 13 au o cameră dublă din spate, compusă dintr-o cameră principală de 12 megapixeli cu deschidere f/1.6 și o cameră cu unghi ultra larg de 12 megapixeli cu deschidere f/2.4, iar rezultatele sunt grozave.

iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max au o cameră triplă în spate. Ambele au o cameră principală de 12 megapixeli cu deschidere f/1.5, o cameră ultra larg de 12 megapixeli cu deschidere f/1.8 și o cameră telefoto de 12 megapixeli cu deschidere f/2.8. Teleobiectivul oferă zoom optic de 3x. Din nou, rezultatele sunt grozave și cu aceste modele.

Capacitatea bateriei

Capacitățile bateriei de la modelele iPhone 13 diferă și ele, iPhone 13 mini oferind cea mai mica baterie și iPhone 13 Pro Max oferind cea mai mare capacitate, ceea ce nu este surprinzător datorită dimensiunii lor.

Durata de viață a bateriei iPhone 13 mini nu este uimitoare în general, în timp ce iPhone 13 oferă rezultate în acest sens, la fel ca și iPhone 13 Pro Max. Am descoperit că și iPhone 13 Pro merge bine, deși a fost provocat atunci când a fost pus sub presiune.

Opțiuni de stocare

iPhone 13 mini și iPhone 13 vin în opțiuni de stocare de 128 GB, 256 GB și 512 GB.

iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max vin în opțiuni de stocare de 128 GB, 256 GB, 512 GB și 1 TB.

GPU

În timp ce toate cele patru modele de iPhone 13 rulează pe cipul A15 și cu motorul neuronal cu 16 nuclee de generație următoare, modelele iPhone 13 Pro oferă un GPU mai rapid cu cinci nuclee față de cele patru nuclee standard ale iPhone 13 și iPhone 13 mini.

În uz, toate cele patru modele de iPhone 13 oferă performanțe rapide, fără probleme de comutare între sarcini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here