Starea vremii în Gorj, cu Darius Andrei Norocea – Vreme călduroasă și precipitații inexistente de Sfântul Ilie, în acest an!

1509

Ziua de azi {Marți, 19 Iulie 2022}, cât și ziua de Sfântul Ilie vor aduce de-a lungul meleagurilor gorjenești temperaturi ce vor creste treptat, de la zi la zi, odată cu apropierea unei advecții de aer foarte cald ce afectează în prezent vestul Europei, dar si Marea Britanie, unde sunt așteptate chiar și valori de 40°C!
Pe parcursul zilei de marți, cerul se va menține predominant senin, iar maximele termice se vor încadra per ansamblu între: 15°C {la peste 2500 m, Vf. Parângu Mare}… 32 – 33°C {în zonele deluroase joase și la câmpie, în județ}!
Simultan, disconfortul termic va fi în creștere, indicele temperatură umezeală apropiindu-se de pragul critic de 80 de unități!
Cât despre mijlocul săptămânii, Sfântul Ilie va sosi în acest an cu un tablou similar cu cel din ultima perioadă, atmosfera păstrându-se liniștită, dar caniculară de aceasta dată pe arii relativ extinse, fără a fi șanse pentru apariția instabilității atmosferice!
Valorile maxime se vor încadra în general între: 20°C {la peste 2000 m}…34 – 35°C {în zonele sudice ale teritoriului si de-a lungul râului Jiu}!
Disconfortul termic va fi de această dată accentuat, cu precădere în zonele în care se va atinge pragul caniculei!
Pe scurt, vă sfătuiesc să evitați expunerea la razele solare și să vă hidratați cu minim 2 l de lichide, de preferat apă!
Din nefericire, deficitul de apă din sol se va accentua de la zi la zi..
Analiză, text: Darius Norocea
Foto 1,2: site sursă – Meteologix { model de prognoză: 4×4}
Foto 3: site sursă- wx.charts { model de prognoză: Icon. Eu}

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here