Starea vremii în Gorj, cu Darius Andrei Norocea – Să ne bucurăm de ultima zi răcoroasă, de la mijlocul săptămânii! Ne îndreptăm, treptat, spre caniculă…

1615

Ziua de azi {Marți, 12 Iulie 2022} nu va etala schimbări semnificative față de ultimele zile, aspectul vremii păstrându-se în continuare frumos, cu un văzduh variabil în general, posibile înnorări temporare doar în zonele montane, unde se pot semnala câțiva stropi de ploaie rătăciți sau maxim câteva averse de ploaie slabe cantitativ, fără descărcări electrice!
În restul județului, precipitațiile nu vor fi prezente de această dată, iar intensificările vântului pot ușor să mai agite atmosfera din când în când, chiar dacă vom discuta de viteze mai mici, ce nu vor genera pericole!
Temperaturile se vor menține modeste în continuare, față de normalul perioadei, urmând să se încadreze, per ansamblu, între: 10°C {la peste 2000 m}…26 – 27°C {în zonele deluroase mai joase și în zonele de pe malul Jiului si la câmpie, în sudul teritoriului}.
Astfel, condițiile meteorologice vor permite ieșirile în natură, aerul fiind încă respirabil!
Discutând despre noaptea {12 – 13 Iulie 2022}, cerul se va păstra predominant senin în cea mai mare parte a nopții, iar minimele termice se vor încadra în general între: 0°C {la peste 2500 m}…12°C {la altitudini mici, la deal, podiș, câmpie}.
Notă: Nu este exclus ca izolat să se înregistreze din nou valori ușor negative, la peste 2500 m sau în văile adânci!
Bineînțeles, asemenea valori termice vor fi de scurtă durată, nu după mult timp soarele încălzind și meleagurile respective!
Analiză, text: Darius Norocea
Foto 1,2: site- Meteologix {model de prognoză – 4×4}
Foto 3: site – Wx.charts {model de prognoză- Icon. Eu}.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here