Vrei să cumperi o cameră termoviziune? Iată tot ceea ce trebuie să știi înainte de a achiziționa

1809
Thermoscan(thermal image camera), Industrial equipment used for checking the internal temperature of the machine for preventive maintenance, This is checking The terminal of the positive cable.

Termoviziunea este o tehnologie cunoscută de mulți ani și a fost folosită în diverse domenii. Cel mai adesea este folosită de: astronomi, oameni de știință, poliție, pompieri, armată și vânători. Camera termică permite o vizibilitate satisfăcătoare, chiar și în absența oricărei lumini.

Ce este o cameră termoviziune?

Camerele termice se bazează pe detectarea emisiei de lumină infraroșie, care este emisă de toate obiectele cu o temperatură mai mare decât zero absolut. Prin urmare, dispozitivul detectează orice diferență de temperatură a suprafeței dintre obiectele date și le convertește într-o imagine în timp real.
O cameră termoviziune analizează împrejurimile și în ceea ce privește sursele de căldură. O astfel de sursă poate fi, printre altele: oameni sau animale, motorul unui vehicul în funcțiune, pământ fierbinte. Pe monitorul hardware apar apoi obiecte de culori diferite.

La ce să acorzi atenție atunci când alegi o cameră termoviziune?

  • Precizia dispozitivului

Camera termică trebuie să funcționeze în primul rând foarte precis. Măsurătorile sale ar trebui, așadar, să fie precise, ceea ce poate fi obținut prin alegerea unui echipament a cărui precizie este de până la aproximativ 2 grade Celsius. În acest fel, vei obține întotdeauna rezultatul corect, indiferent de influența factorilor externi. O soluție bună este și o cameră care îți permite să introduci date, de exemplu despre temperatura de reflexie.

  • Imagini

Uneori este necesar să salvezi rezultatele muncii tale. Modelele moderne îți permit să descarci imaginea pe computer, iar astfel, poți imprima apoi măsurătorile efectuate. Este de mare ajutor în munca multor specialiști care trebuie să documenteze activitățile desfășurate.

  • Indicator laser

Un alt element important este indicatorul laser. Din păcate, modelele ieftine nu au această opțiune, așa că obținerea măsurătorii corecte se poate dovedi a fi puțin problematică. Indicatorul laser va fi util mai ales dacă lucrezi într-un loc strâmt unde sunt vizibile multe surse de căldură. De asemenea, merită să îl ai atunci când analizezi echipamentele deteriorate care funcționează sub tensiune. Lucrarea se desfășoară apoi la distanță, iar indicatorul ajută la obținerea măsurătorilor precise.

  • Rezoluția detectorului

Rezoluția detectorului este de asemenea importantă. Ecranul ar trebui să fie suficient de mare pentru a-l putea folosi confortabil și a citi toate datele fără probleme. Când vine vorba de rezoluție, precizia măsurării depinde în primul rând de aceasta.
Desigur, cu cât rezoluția detectorului este mai mare, cu atât mai bine. Rezultatele obținute din echipamentul de înaltă rezoluție al detectorului vor fi ușor de prezentat și clar vizibile. Vrei să achiziționezi o cameră termoviziune potrivită sau alte componente electronice? Vizitează tme.eu unde poți alege dintre peste 500.000 de produse disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here