Cum să alegi aparatul de cafea potrivit pentru casa ta

1794

Cafeaua este cu singuranță una dintre cele mai consumate băuturi. Fie că este vorba despre cafeaua de dimineață, cafeaua cu prietenii sau familia sau cafeaua pe care o consumăm când avem de lucrat sau studiat mult, majoritatea românilor au obiceiul de a bea cafea zilnic. De aceea, a investi într-o cafetieră sau un expresor cafea Delonghi este esențial. Dacă vrei să ai parte de cea mai bună cafea din confortul casei tale, atunci trebuie să știi ce fel de aparat de cafea este mai potrivit pentru tine.
Investiția într-o cafetieră bună facilitează prepararea cafelei de calitate. Oricine crede însă că aparatele sunt toate la fel se înșală: există modele simple care înlocuiesc doar modul tradițional de preparare a cafelei și modele mai sofisticate care produc espresso, măcina boabele sau chiar folosesc capsule.
Atunci când alegeți aparatul de cafea care se potrivește cel mai bine consumului dvs., trebuie să înțelegeți diferențele dintre espresso și cafeaua strecurată. Când vine vorba de o cafetieră, filtratul se face cu cafeaua măcinată pusă pe filtru și apa care curge ușor prin ea pe măsură ce fierbe. În cazul unui expresor cafea Delonghi, de exemplu, espresso-ul trece prin apă cu o presiune de aproximativ 19 ori mai mare, ceea ce sporește aroma.
Cunoașteți fiecare tip de aparat de cafea
Există mai multe tipuri de aparate de cafea, fiecare cu particularitățile și avantajele sale. Investiția într-o mașină bună afectează calitatea băuturii care va fi preparată. Materialul aparatului de cafea poate interfera cu durabilitatea aparatului și poate influența gustul cafelei.
Filtru de cafea percolator
Aparatul de cafea cu percolator oferă cea mai practică modalitate de a pregăti băutura, deși nu conține multă cofeină. Unele modele au cronometru, astfel încât cafeaua să fie preparată la ora preferată.
Cafetieră italiană și presă franceză
Aparatul de cafea italian funcționează ca o oală sub presiune. Pentru prepararea corectă este necesar să se verifice dacă măcinarea boabelor este medie și pulberea nu poate fi compactată. Apa folosită trebuie să fie la temperatura camerei, în cantitate suficientă pentru a acoperi aluminiul. Presa franceză folosește măcinarea grosieră și, la fel ca cafetiera italiană, tinde să aibă un conținut mai mare de cofeină, ceea ce poate face cafeaua amară. Tehnica extrage mai bine uleiurile din cafea, făcând băutura mai bogată.
Cafetieră aeropress
În aparatul de cafea aeropress, presiunea aerului împinge cafeaua împotriva filtrului. Tehnica a fost creată în 2005 de un inventator de jucării și prepară o cafea asemănătoare cu espresso-ul, dar fără a folosi electricitate. Dacă există orice tip de scurgere în dispozitiv, poate exista o pierdere de presiune. Dacă este preparată corect, extrage cel mai mult din cafea. Presiunea folosită în tehnică îndepărtează unele dintre uleiuri, dând astfel mai mult corp și complexitate băuturii.
Espressor manual
Aparatul manual de cafea espresso necesită măcinarea cafelei și compactarea zațului, apoi conectarea acesteia la aparat și activarea apei. Combinarea acestor factori duce la profilul de aromă al espresso-ului și, întrucât cantitatea din ceașcă este singurul parametru fix (30 ml), trebuie controlate gradul de măcinare al cafelei și forța de compactare.
Espressor semi-automat
Marea diferență dintre un espressor manual și cel semi-automat este că cel din urmă este deja programat pentru o anumită cantitate de cafea, de obicei pentru una sau două căni. Totuși, mașinile de acest tip necesită încă măsurarea și compactarea pulberii să fie făcute de către utilizator.
Espressor automat
Espressoarele automate fac toată treaba. Cu un sistem total unificat, pulberea măcinată este direcționată către camera de compactare și discul este poziționat pentru ca apa fierbinte să treacă prin ea, căzând astfel într-una sau două căni, în funcție de opțiunea dorită și de disponibilitatea suportului filtrului. Dacă sunteți în căutarea unui astfel de aparat, cel mai bine este să optați pentru un expresor cafea Delonghi.
Espressor cu capsule
Aparatele cu capsule au marele avantaj de a nu se limita doar la cafea, putând pregăti diverse băuturi pe care marca aparatului le comercializează. Metoda lor este asemănătoare cu cea a unui espressor automat. Doar introduci capsula și pornești aparatul. Poți găsi un expresor cafea Delonghi cu capsule care să te ajute să prepari cele mai bune băuturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here