Matei, iar pe făraș! Noua AGA numită de CL Motru a revocat și CA-ul și cenzorii Direcției Publice

2798

Noul Consiliu de Administrație al DP Motru va fi format, acum, din trei membri, anterior fiind cinci. De asemenea, cenzorii dispar din schemă iar noua indemnizație a membrilor CA nu va depăși net indemnizația consilierilor municipali. 

Cert este că, cu această ocazie, noul membru AGA a solicitat situația financiară pe martie a societății dar și contractele de mandat ale directorului general, membrilor CA și cenzorilor. Dezastrul prezentat în situația financiară de către reprezentanții DP Motru arată clar că managementul unității a fost unul defectuos. Mai exact, pierderea pe primul trimestru al anului 2022 este în cuantum de 327.000 lei, aproximativ egală cu pierderea pe întreg anul 2021( care a fost de aproximativ 407.000 lei la care se adaugă alte datorii).Cert este că CA-ul destituit dar și fostul director general sunt aceiași care au condus prost destinele societății și în 2021.

Garanția pentru șefi!

După un an de mandat s-a intrat în posesia contractului de mandat ale membrilor CA și ale directorului general unde, fără a avea indicatori, respectivii aveau indemnizații de 1540 de lei pentru CA lunar și 20 de indemnizații brute dacă sunt schimbați în perioada de mandat fără motiv, adică 30.800 de lei garanție. Culmea este că fostul director are aceiași clauză de 20 de salarii brute daca este schimbat, asta însemnând o garanție de 190.000 de lei.

În timp ce acești conducători au generat pierderi enorme pentru societate, nu au acordat drepturile salariale angajaților ei și-au prevăzut clauze care nu există nici la societăți mari.

În situația de față se impunea schimbarea directorului general, CA-ului și a cenzorilor care au condus societatea spre un dezastru financiar greu de imaginat. Deciziile care vor fi luate vor privi reducerea cheltuielilor și redresarea societății că și atragerea răspunderii patrimoniale a directorului general, a CA-ului și a cenzorilor anunță noua conducere desemnată astăzi.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here