Proxenet „păstrat” după gratii de Paști!

2052

Individul din Ponoarele, Mehedinți, care luna trecută a fost trimis în judecată de procurorii gorjeni pentru fapte penale grave va petrece Paștele în spatele gratiilor. Tribunalul Gorj a decis ieri prelungirea mandatului emis pe numele acestuia încă din luna februarie. „Menţine măsura arestării preventive a inculpatului Colţa Daniel Nelu. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare”, a decis instanța.
Daniel Nelu Colța este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, proxenetism, dar și pentru că s-a urcat la volanul unei mașini fără să aibă permis de conducere. Procurorii susțin că în vara anului trecut, pe 26 iunie, individul a pretins și primit de la o denunțătoare 500 de euro, iar a doua zi, pe 27 iunie, încă 1000 de lei, echivalentul a 250 de euro. Banii au fost dați pe motiv că inculpatul ar fi promis că va folosi suma pentru a interveni pe lângă examinatorii auto pentru a o programa la proba practică într-un termen cât mai scurt, dar și că va promova proba și, astfel, femeia va avea permis de conducere auto. Pentru că nu s-a ținut de cuvânt, individul a fost reclamat autorităților, iar acum are de dat explicații, instanța programând deja un termen pentru pronunțarea sentinței, semn că inculpatul și-a recunoscut faptele. Anchetatorii mai susțin că, timp de doi ani, între august 2019 și august 2021 Daniel Nelu Colța a înlesnit practicarea prostituției de către o femeie, el obținând „foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției de către aceasta”.
Din dosarul înaintat Tribunalului Gorj reiese și că la începutul anului 2020, pe 7 și 8 ianuarie, inculpatul a condus un autoturism pe drumurile publice fără să aibă permis de conducere. La dosar există probe că Daniel Nelu Colța a fost prins fără permis la volan și pe 27 iulie anul trecut, ceea ce i-a adus o nouă acuzație în dosarul aflat pe rolul instanței gorjene.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here