Produse expirate la un restaurant din Târgu-Jiu. Amenzi pentru două fast-food-uri

1043

45.000 lei! Aceasta este amenda aplicată de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj unui restaurant din municipiul Târgu-Jiu.
În spațiile de depozitare ale restaurantului au fost găsite materii prime și ingrediente cu termen de valabilitate depășit. Este vorba de o cantitate de 14,824 kg produse alimentare, în valoare de 348mlei.
Inspectorii DSVSA Gorj au dispus confiscarea produselor, urmând ca acestea să fie distruse.
Alte două fast-food-uri din Târgu-Jiu s-au ales cu amenzi de 10.000 de lei fiecare. Primul fast-food a fost amendat întrucât „parte din produsele destinate comercializării, respectiv sosurile, nu prezentau elemente de identificare – data preparării și număr lot”, iar cel de-al doilea pentru că „o parte din materia primă nu prezenta, la fel, elemente de identificare, respectiv origine, număr lot sau data producției”, au mai anunțat reprezentanții DSVSA Gorj.
O altă amendă de 1.200 de lei a fost dată unei brutării din Târgu-Jiu pentru că o angajată nu a purtat echipament de protecție în timpul desfășurării activității de fabricare a pâinii și produselor de panificație.
Controalele au avut loc săptămâna trecută în unități de alimentație publică din Albeni, Alimpești, Baia de Fier, Bălești, Bâlteni, Bengești-Ciocadia, Crasna, Ionești, Lelești, Licurici, Logrești, Motru, Mușetești, Novaci, Peștișani, Polovragi, Rovinari, Runcu, Stănești, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Tismana, și Turcinești.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here