Familia Martin din Scoarța a intrat în atenția polițiștilor de la Investigații Criminale! Donațiile, stopate de asociație

12563

Cazul incredibil al soților Martin din Scoarța, care au arătat că sunt capabili să își exploateze proprii copii în schimbul ajutorului comunitar, a stârnit revoltă în rândul oamenilor de bine care, cu bună credință, au încercat să ajute această familie. Deoarece lucrurile sunt mult mai grave decât cele prezentate de către Gorjeanul, nu doar faptul că bunurile donate erau vândute de soți în schimbul băuturii, ieri au preluat cazul și reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Gorj. Polițiști din Serviciul de Investigații Criminale fac verificări în legătură cu situația celor două fiice ale familiei Martin, în cauză existând mărturia gravă a uneia dintre fiice că ar fi fost exploatată de propriul părinte. De altfel și asociația care a sprijinit familia în ultimul timp a anunțat public donatorii să oprească gesturile de caritate asupra acestei familii care primise mai multe produse decât era necesar. Reamintim că locuința familiei Martin din Scoarța se transformase într-un adevărat supermarket, urmare a numărului mare de donații care s-au îndreptat spre această familie, după ce a devenit publică dorința fiicei mai mici de a avea o cameră în casa pe care o împărțea cu proprii părinți.

Situația de la Scoarța a devenit de netolerant pentru autoritățile locale care cunoșteau modul de a întinde mâna pe care au ajuns să îl practice cei doi soți. De altfel, mama fetelor a plecat de acasă, cu ceva vreme în urmă, cu un alt bărbat și își dăduse afară din locuință cealaltă fiică care are și copii.
Mama a revenit, între timp, acasă, în timp ce fiica mai mare a ajuns la mila comunității. Prin sprijinul Primăriei Scoarța, tânăra familie a ajuns să locuiască într-o casă situată vizavi de unitatea administrativ teritorială, proprietarul fiind mutat din localitate.
Mama a revenit în locuința și s-a ,,dedicat” fiicei cele mici, mai ales când, folosindu-se de imaginea inocentă a copilei, a găsit metoda de a întinde mâna în spatele unui paravan. Ce mai conta că acesta era propriul copil…
Iar oamenii de bine au donat, de la lemne, la mâncare, de la electrocasnice (o ladă frigorifică ajungând recent la familia Martin) și până la o tableta, haine, apă și răcoritoare.
Cei doi soți nu au un loc de muncă. Tatăl este în șomaj dar ajutorul primit de la stat se va termina în scurt timp iar mama a lucrat o scurtă perioadă de timp și a renunțat la serviciu pe motiv că acolo ,,îi era frig”.

Ambii au avut grijă să deschidă, în schimb, ușile larg către ajutorul primit de la semeni, ONG-uri ori autorități, chiar și atunci când bunurile primite au depășit necesarul.

Fiica s-a plâns că ar fi fost exploatată!
Gravitatea faptelor celor doi părinți este enormă dacă se dovedește reală mărturia fiicei mutate din locuința părintească. Aceasta a povestit, către reprezentanții ONG-urilor care au ajutat familia Martin, o întâmplare gravă, care îi poate face pasibili pe proprii părinți de un dosar penal. Vorbim de exploatarea unui fete de 14 ani de propriul părinte.
Ne limităm în a vă prezenta faptele ce ne-au fost prezentate deoarece polițiștii desfășoară o anchetă în acest caz și ne gândim la minora care nu are nicio vină. Subliniem însă că pe pagina Povestea Ta unde a fost prezentat cazul fetei de 12 ani din Scoarța s-a anunțat stoparea donaților pentru familia din Gorj.
A.STOICA

1 COMENTARIU

  1. să își exploateze proprii[i] copii
    îi poate face pasibili pe proprii[i] părinți de un dosar penal
    Cuvântul „propriu”, când e plural articulat (ca în extrasele de mai sus) are trei „i”: unul din rădăcină, al doilea al pluralului nearticulat, iar al treilea al articolului (plural).
    Exemple: propr-i-ul părinte a spus că… ; părinții lui propr-ii (contrar celor adoptivi) susțin altceva ; Propr-iii părinți exploatează copiii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here