Cele mai bune filme despre pariuri sportive

1752

Pariurile sunt o formă de divertisment extrem de apreciată de jucătorii din zilele noastre, datorită gradului egal de hazard și de aptitudini pe care îl implică. Ritualul citirii statisticilor și al urmăririi meciurilor aduce deosebită satisfacție jucătorilor, mai ales dacă previziunile acestora în privința rezultatelor se adeveresc.
Capacitatea de a-și influența destinul printr-o informare riguroasă în privința istoricului de joc al unei anumite echipe, dar și posibilitatea de a te lăsa purtat de farmecul incertitudinii, fac actul parierii extrem de atractiv pentru toți împătimiții sporturilor reale sau virtuale. De asemenea, această satisfacție poate fi experimentată și de utilizatorii care optează pentru jocuri online cu castiguri reale in bani, deoarece și acestea îmbină în mod echilibrat norocul cu experiența și tehnica de joc în vederea obținerii unui rezultat satisfăcător.
Odată instalată această sete a publicului pentru divertismentul de casino, nu este de mirare că jocurile și pariurile sportive au devenit tema centrală a multor filme. Așadar, pentru momentele în care îți este dor de niște comploturi dramatice, care te țin în priză și ale căror povești sunt brodate în jurul pariurilor sportive, iată o listă de 10 filme pe care e musai să le vizionezi.

The Hustler

Avându-l în rol principal pe Paul Newman în rolul unui bătrân jucător de biliard care încearcă să își facă loc printre elită și trece printr-o mulțime de aventuri în drumul său spre atingerea unui statut social mai favorabil The Hustler de Robert Rossen poate părea un film puțin învechit pentru acest secol, însă a fost o adevărată vedetă la vremea sa, acaparând întreaga scenă de la Hollywood.

Decorurile și efectele cinematografice alb-negru adaugă o notă de realism crud acestui film, subliniind fumul țigărilor învechite și consecințele alcoolului care umple sălile de biliard în timpul meciurilor maraton ale filmului.

The Colour of Money

Povestea din „The Hustler” continuă în acest film cu un scenariu original ce poartă amprenta lui Richard Price. Paul Newman își reia rolul mult premiat și redă atât de autentic povestea personajului principal încât primește încă un Oscar și pentru această interpretare. Pe lângă Newman, tânărul Tom Cruise în rolul lui Vincent, protejatul, face și el furori în această poveste.

Culoarea banilor depășește eticheta lui The Hustler de poveste-avertisment pentru a lua forma unei abordări foarte bine conturate a lui Scorcese asupra psihicului pariurilor.

Bookies

O interpretare comico ciudată a jocurilor de noroc, firul narativ din acest film urmărește patru studenți care devin suficient de bine pregătiți și de apreciați în materie de pariuri, încât deranjează chiar mafia locală. Filmul este plin de intriga specifică anilor 90 și prezintă un script deosebit de inteligent.
În plus, în rolurile principale se regăsesc și câteva nume mari – Johnny Galecky din The Big Bang Theory, Nick Stahl și starul Sopranos David Proval, care au grijă să redea poveestea într-un mod cât se poate de captivant și să lase spectatorii cu o concluzie realistă asupra riscurilor lumii pariurilor sportive.

Eight men Out

Redând o perspectivă usturătoare asupra Scandalului Black Box din 1919, acest film arată cât de departe au ajuns pariurile sportive subterane. Titlul filmului face aluzie la două lucruri – primul este reprezentat de cei opt bărbați din Chicago Cox cărora care au primit interdicția de a mai paria pe viață, din partea MLB, iar cealaltă interpretare amintește de cele opt înfrângeri pe care le-a suferit echipa. Pariurile sunt, într-adevăr, curentul subteran care menține intriga în mișcare pe întreg parcursul acestui film.
Partea atractivă la acest film este faptul că tratează în mod obiectiv evoluția celor opt jucători care au lansat în aer scena pariurilor sportive, însă, în schimb, investighează critic raționamentele din culisele aranjării pariurilor.

Let it Ride

O listă ca aceasta ar fi incompletă fără filmul reprezentativ pentru cursele de cai. Acest film deosebit de interesant prin povestea abordată îl are pe Richard Dreyfus în rolul unui taximetrist obișnuit, în mod normal, fără succes, care trăiește o zi în care câștigă fiecare pariu pe care îl plasează și se concentrează pe contrastele de personalitate și pe atitudinile pline de speranță ale perdanților, care sunt ferm convinși că își vor putea lua revanșa. Această capodoperă cinematografică reprezintă una dintre dintre cele mai apreciate pelicule create pentru televiziune, în anul 1989, dar care și astăzi se bucură de recunoașterea publicului.

Focus

Nicky Spurgeon este un parior escroc extrem de desăvârșit care ia sub aripa sa o escroacă amatoare – Jess. Nicky și Jess ajung să dezvolte sentimente unul pentru celălalt, însă fiind de profesie mincinoși și înșelători, nu durează mult până când cei doi constată că trebuie să se schimbe dacă vor să își salveze afinitatea pe care o au unul pentru celălalt, deoarece înșelătoria și dragostea sunt lucruri care să poată merge mână în mână. Cei doi iau decizia de a se despărți pentru a nu-și crea probleme profesionale, numai că trei ani mai târziu se revăd din noi, iar lucrurile se complică,
Dincolo de povestea propriu-zisă, duelul celor doi mari actori Will Smith și Margot Robbie este savuros de urmărit și face ca filmul să merite vizionat  nu doar o dată.

Concluzie

În concluzie, trebuie să remarcăm că există un număr imens de ecranizări de succes ale lumii jocurilor de noroc, de la Ocean’s Eleven (2001), plin de vedete de la Hollywood, până la iubitele creații critice contemporane precum Uncut Gems (2019) de Adam Sandler. Variantele prezentate în acest articol au în vedere toate tipurile de pariuri și au fost alese special pentru a-ți face cunoștință pe deplin cu fascinanta lume a pariurilor sportive.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here