Microsoft cumpără Activision Blizzard și preia jocurile, francizele și studiourile acestora

1589

68,7 miliarde de dolari este o sumă absurdă de bani. Suficient pentru ca Activision Blizzard, unul dintre cei mai mari titani din industria jocurilor video, să se alăture familiei Microsoft într-o mega operațiune care va da un impuls brutal și fără precedent brandului Xbox și, prin extensie, serviciului Game Pass.

La doar o lună în 2022 Xbox a dat deja ceea ce este posibil cea mai mare lovitura în industria jocurilor video: achiziția companiei din spatele hiturilor precum Call of Duty, Warcraft, pictograme precum Crash Bandicoot sau nume precum Candy Crush Saga. Fără îndoială, un atu foarte puternic pentru brand și totodată o amenințare brutală pentru restul companiilor.

Pentru că ceea ce devine parte din tot mai uimitorul Xbox Game Studios nu este doar o moștenire spectaculoasă care combină Activision, cunoscutele saga Blizzard sau o poziție dominantă pe piața mobilă din partea lui King: există studiouri de primă categorie și un afișaj pentru eSports care îți taie răsuflarea. Și, desigur, există și un întreg set de elemente netangibile, dar la fel de puternice asociate cu această achiziție, cum ar fi posibilitatea ca Diablo IV să intre în Game Pass. Dar să începem cu elementele esențiale: ce saga de jocuri video vor începe să fie lansate cu sigla Xbox Game Studios.

Call of Duty

Saga Call of Duty este un adevărat gigant în genul shooter-urilor la persoana întâi. Lansările sale anuale nu numai că au un succes comercial devastator, ci reprezintă și unul dintre cele mai mari atuuri ale companiei. Suficient încât jumătate din studiourile sale să participe la dezvoltarea lui.

Crash Bandicoot

Nebunul Bandicoot este una dintre legendele incontestabile ale jocurilor video, iar recenta sa renaștere confirmă acest lucru. Ca să nu mai vorbim, desigur, de propria sa subsaga de karting. Și atenție, pe lângă Crash, Spyro semnează și pentru Xbox Game Studios.

King’s Quest

Activision a reușit să pună mâna pe majoritatea marilor saga de aventură grafică ale lui Sierra. De la Gabriel Knight la Police Quest. În prezent, este editor pentru ei pe site-uri precum Steam. Cu toate acestea, există unul care iese în evidență deasupra tuturor celorlalte: King’s Quest.

Diablo

Jocul de rol și acțiunea au mers mână în mână în Diablo și, de atunci, nimic nu a mai fost la fel: saga fantezie întunecată a lui Blizzard a captivat milioane de jucători din întreaga lume cu o propunere pe cât de interesant[, pe atât de captivantă. Suficient încât următoarea sa ediție a declanșat așteptările fanilor din întreaga lume.

Hearthstone

În timp ce Hearthstone face parte din punct de vedere tehnic din universul Warcraft , trebuie să recunoaștem că este una dintre cele mai faine licențe ale Blizzard. Compania californiană a stabilit un nou nivel atunci când a fost vorba de a aduce pasiunea și competitivitatea jocurilor de cărți de colecție pe computere și telefoane mobile. Și în ciuda faptului că popularitatea lui are suișuri și coborâșuri, el rămâne o referință incontestabilă.

Overwatch

Blizzard a transformat un proiect anulat de un milion de dolari într-un shooter la persoana întâi. Primul de acest fel pentru studio. Totuși, ceea ce ne-a luat prin surprindere este fenomenul care a urmat: personajele lui au devenit iconice, iar jocurile sale o alternativă cu o adâncime enormă.

Warcraft

A vorbi despre Blizzard înseamnă a vorbi despre Warcraft, saga sa vedetă. Originalul a fost descoperirea studioului, iar World of Warcraft continuă să reunească nenumărați jucători pentru aventuri epice, fantastice de pe tot globul. Nu a fost primul MMORPG, dar conflictul de amploare dintre Alianță și Hoardă nu a întârziat să devină unul dintre marile fenomene ale jocului video online.

Acestea nu sunt singurele titluri pe care Microsoft le-a preluat când a cumpărat Activision Blizzard, dar sunt printre cele mai populare. Până acum am trecut în revistă marile jocuri care vor consolida catalogul Microsoft și Xbox, dar este doar o parte semnificativă din ceea ce presupune această mișcare: pe lângă saga și jocurile video achiziționate, studiourile Activision Blizzard vor rămâne sub umbrela Xbox Game Studios cu Phil Spencer însuși ca CEO și șef al echipelor de conducere foarte obișnuite cu blockbuster-uri, ritmuri anuale și proiecte pe termen foarte lung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here