Cele mai triste povești despre dependența de jocuri de noroc

2781

Dependența de jocuri de noroc este o problemă reală, care uneori duce la adevărate catastrofe personale. Din păcate, pentru unii gambleri, parcursul vieții lor a fost unul neașteptat, și nu într-un sens pozitiv. Vom vedea în cele ce urmează cum jucători de succes au pierdut controlul și au ajuns în situații nefaste. În cazul în care suspectezi că ai putea avea și tu o problemă legată de dependență, în loc să plasezi încă un pariu, mai bine verifică ce meciuri sunt azi și petrece timp alături de prieteni și familie.

1. David Bradford a pierdut 500.000 de lire sterline în 30 de ani

Denise și David Bradford erau căsătoriți de 35 de ani când ea a descoperit dependența de jocuri de noroc a soțului, atunci când, prin telefon, un avocat a informat-o că soțul ei tocmai fusese condamnat la doi ani de închisoare și că se afla în drum spre Liverpool.
Devastată la început, Denise a găsit puterea de a-l ierta pe David, care se luptase cu dependența timp de 30 de ani înainte de incident. Casnică cu normă întreagă, Denise nu a bănuit niciodată nimic despre lupta soțului său până atunci.
După cum s-a dovedit, David acumulase o datorie de 500.000 de lire sterline din 21 de împrumuturi, ipotecare casa familiei și furase un total de 53.690 de lire sterline de la angajatorul său pentru a-și alimenta dependența. Din păcate această dependență îl forțase să intre în datorii și mai mult – până în punctul în care David nu-și mai putea permite nici măcar să-și plătească facturile.
Povestea David este cu siguranță una dintre cele mai grave cazuri de dependență de jocuri de noroc care există. În vârstă de 60 de ani acum, cei doi soți încă se confruntă cu un munte de datorii pe care ar trebui să le achite atâta timp cât sunt în viață.
În timp ce se afla în închisoare, bărbatul s-a înscris în grupuri de sprijin și s-a alăturat grupului Gamblers Anonymous. Împreună cu fiul său, Adam, au înființat o organizație caritabilă pentru a ajuta alți dependenți care se confruntă cu povești de dependență similare sau chiar mai grave.
 

2. Michelle Singlehurst a pariat 550.000 de lire sterline în 3 ani

Michelle Singlehurst a avut o viață confortabilă, cel puțin până la un punct. Avea un loc de muncă care îi aducea un venit anual de 25.000 de lire sterline, cât și o casă care valora 440.000 de lire sterline, mai mult decât câștigă mulți oameni în zeci de ani. Cu toate acestea, lui Michelle îi plăcea, de asemenea, să evadeze în jocuri de noroc.
Jocurile de pe Nintendo și GameCube s-au transformat în sloturi online. Femeia a scăpat grijile zilnice jucând ore întregi, trezindu-se noaptea și conectându-se din nou. La un moment dat, Michelle a pierdut cu totul controlul asupra situației sale financiare.
S-a simțit jenată, dar și atrasă de jocurile de noroc. În scurt timp, a făcut mii de datorii la prieteni, iar acesta a fost doar începutul unei catastrofe.
Michelle a decis să aibă grijă de mama ei, așa că familia a vrut să se mute într-o casă nouă care să aibă suficient spațiu pentru toată lumea. Casa inițială a familiei a fost vândută, dar Michelle nu prea avea de gând să păstreze banii. În scurt timp, ea a pariat întreaga sumă de 440.000 de lire sterline.
Soțul ei, un bărbat care nu avea cunoștințe de tehnologie și care era cu Michelle de 30 de ani, a aflat în cele din urmă și lucrurile au devenit urâte. I-a reproșat lui Michelle imprudența și lipsa de stăpânire de sine, și-a luat fiica și a plecat.

3. Sharon a furat din pușculița fiicei sale

Sharon se luptă cu dependența de jocurile de noroc încă din 1992. Pokerul a jucat un rol esențial în dependența ei. Ea a devenit victima aparatele de video poker introduse din unul din pub-urile din orașul natal, chiar dacă la început aceasta le-a considerat plictisitoare și chiar „stupide”.
Într-o seară Sharon s-a întors acasă și s-a certat cu soțul ei din cauza unui lucru pe care nu era foarte sigură că și-l amintea. Așa că s-a întors la barul de pokies pentru a se detașa de toată cearta, deoarece era singurul loc unde era acceptabil din punct de vedere social ca o femeie să meargă singură.
După o sesiune scurtă, a câștigat 190 de dolari la poker, iar Sharon a fost uimită că jocurile chiar ofereau premii în bani. De altfel, așa încep majoritatea poveștilor de dependență de jocurile de noroc, cu un singur câștig.
De la acel punct, Sharon a decis să facă din poker jobul ei cu normă întreagă, și și-a petrecut următoarele cinci săptămâni în fața mașinii de video poker.
După câțiva ani, Sharon a început într-adevăr să audă despre oameni care își pierdeau economiile, care își depășeau limitele cardurilor de credit și chiar cărora le erau confiscate casele. Pe măsură ce dependența ei Sharon se înrăutățea, soțul ei a părăsit-o, iar ea s-a simțit ușurată, deoarece nu mai trebuia să se preocupe că acesta își va da seama de problemele ei.
La apogeul dependenței sale, susținea Sharon, soțul ei nu conta. Prietenii ei? Proprii ei copii? Nici unul dintre ei nu conta. Sharon nu avea decât un singur scop – să hrănească bestia, dar cu 0,85 cenți australieni rămași în contul ei bancar, aceasta era o sarcină ușoară, așa că într-o noapte s-a dus în camera fiicei sale și i-a luat economiile din pușculită.
La ieșirea din cameră, fiica ei s-a trezit, speriind-o pe Sharon și făcând-o să scape banii pe jos. Femeia a fugit în garaj și a stat acolo până când fiica ei a venit cu bănuții pe care îi strânsese de pe jos și i-a dat mamei sale, care a plecat din nou la aparatele de poker.

Concluzie

Așa cum am văzut, dependența de jocuri de noroc nu este o glumă. Este adevărat, gamblingul este distractiv și reprezintă o modalitate excelentă de petrecere a timpului liber. Cu o condiție importantă, să fie jucat cu responsabilitate. Dacă simți că pierzi controlul, nu ezita să ceri ajutor familiei și prietenilor și apelează cu încredere la toate soluțiile puse la dispoziție de cazinourile online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here