6 lucruri pe care trebuie să le știți despre peleți

2088

Centralele și sobele pe peleți au crescut în popularitate datorită acreditărilor lor ecologice de a arde produse regenerabile sau altfel de deșeuri în loc de surse de energie neregenerabile, cum ar fi gazul.
Datorită faptului că sunt mai ecologice decât alte tipuri de centrale, sobe și șeminee, modelele pe peleți sunt o formă destul de interesantă de încălzire pentru o locuință. Chiar dacă sunt o formă de șemineu, acestea sunt destul de diferite în comparație cu alte tipuri de șeminee, în ceea ce privește modul în care produc căldură.
Prin urmare, am alcătuit o listă completă a lucrurilor pe care ar trebui să le știți despre peleți și ce ar trebui să știți înainte de a cumpăra o sobă pe peleți. Sperăm că veți putea lua ceva util din acest articol despre sobele pe peleți și vă va ajuta să vă hotărâți dacă acestea ar putea fi tipul de șemineu potrivit pentru casa dvs.

Peleții sunt sursa de combustibil

Sobele pe peleți diferă în comparație cu sobele sau șemineele pe lemne, deoarece acestea folosesc peleți comprimați ca și combustibil, mai degrabă decât bucăți de lemn.
Peleții în sine sunt bucăți de material foarte comprimat care ard cu o flacără fierbinte datorită densității lor.

Peleții nu sunt făcuți doar din lemn

Majoritatea peleților sunt fabricați din lemn și din subprodusele acestuia, cum ar fi rumegușul, așchiile de lemn, hârtia și scoarța.
Unele sobe pe peleți acceptă doar aceste tipuri de peleți de vânzare, în timp ce alte mărci de sobe pe peleți pot accepta să ardă o gamă largă de alți biocombustibili, sau ambele. Aceste tipuri de peleți de biocombustibil pot fi fabricate din materiale precum porumb și coji de nucă.
Faptul că diferite modele de sobe pe peleți pot folosi diferite tipuri de combustibil, puteți restrânge ce tip de sobă ar fi cel mai potrivit pentru casa dumneavoastră.

Sobele pe peleți acceptă doar peleți

Sobele pe peleți acceptă doar peleți ca și combustibil și, prin urmare, dacă vreți să cumpărați o sobă pe peleți, atunci va trebui să vă gândiți cum și de unde vă veți procura peleții.
Deoarece diferite modele de sobe pe peleți pot lua diferite forme de peleți ca și combustibil, va trebui să luați în considerare ce fel de peleti sunt de vânzare în apropierea dumneavoastră. Nu vreți să cumpărați o sobă pe peleți care poate lua doar peleți din subproduse din lemn, dar singura dvs. opțiune este să puteți cumpăra peleți de porumb.

Există diferite grade de peleți

La fel cum puteți cumpăra tipuri mai bune de lemn pentru a arde într-un șemineu sau o sobă, peleții pot veni în diferite grade care determină cât de bine sunt făcuți și cât de bine ard.
Tipurile mai scumpe de peleți ard de obicei mai curat și produc mai puțină cenușă, ceea ce duce la mai puține cerințe de întreținere și curățare pentru o sobă pe peleți. Dacă doriți să cumpărați o sobă pe peleți, atunci merită să verificați ce grad de peleți sunt disponibili în apropierea dumneavoastră, precum și ce tip.

Este nevoie de spațiu de depozitare pentru peleți

La fel cum ați avea nevoie de spațiu pentru a depozita buștenii pentru un șemineu sau o sobă pe lemne, veți avea nevoie de o zonă similară dedicată ca depozitare a peleților pentru o sobă pe peleți.
Deoarece peleții sunt o formă comprimată de combustibil, cantitatea de spațiu de depozitare necesară este, în general, un pic mai mică în comparație cu depozitarea buștenilor. Peleții pot fi cumpărați de obicei în saci de 18 kg sau pot fi comandați de la comercianții locali.
Peleții trebuie depozitați într-un mediu uscat, mai degrabă decât să fie lăsați afară, pentru a se asigura că ard eficient atunci când sunt utilizați într-o sobă. De asemenea, peleții care sunt ținuți la răcoare și uscați vor dura mai mult în comparație cu cei care sunt expuși la umiditate.

Sobele pe peleți ard foarte cald și curat

Peleții sunt fabricați pentru a fi foarte densi, ceea ce îi ajută să ardă foarte cald și curat. Acest lucru ajută la reducerea la minimum a cantității de fum și a gazelor reziduale.
Prin urmare, peleții pot produce mai puțină cenușă de funingine și dau de mai puțin creozot în comparație cu omologii care ard cu lemne, dar o sobă pe peleți mai nouă va arde întotdeauna peleții mult mai curat și mai eficient decât una mai veche.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here