Record de opțiuni ale unui candidat la postul de director în Gorj! Picații la examene stabilesc comisiile pentru viitorii șefi de școli

15859

Candidații rămași în cursa pentru posturile vacante de directori de școli și-au depus opțiunile la Inspectoratul Școlar Gorj pentru unitățile de învățământ pe care vor să le conducă după proba de interviu de luna aceasta. Interesant este că o parte dintre candidați au bifat zeci de opțiuni, în timp ce alții s-au limitat la școala, liceul sau grădinița pe care, cu adevărat, vor să le conducă. Recordul este deținut de un candidat care a bifat 56 de opțiuni, acesta fiind urmat de un candidat care a bifat 48 de opțiuni.

Unitatea cea mai râvnită de candidații la postul de director este Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, pentru care candidează 9 persoane. Alte 5 persoane candidează pentru postul de adjunct. Asta și pentru că actuala conducere a acestei școli a picat proba scrisă a concursului pentru directori și astfel sunt vacante două posturi de conducere. Șapte solicitări au fost depuse și pentru postul de director de la Școala Gimnazială „Voievod Litovoi„ din Târgu-Jiu. Aici s-au depus și șase cereri și pentru postul de director adjunct.
În top, cu șase cereri pentru postul de director, se mai afla Liceul Tehnologic „Henri Coandă”, Liceul Tehnologic Nr.2 și Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu, unde, de asemenea, directoarea a picat concursul. În ce privește opțiunile, este un record de 56 de opțiuni pentru un singur candidat, dar și de 48 de obțiuni pentru un altul.
Explicația pentru numărul mare de opțiuni poate fi și teama de comisia de examinare de la proba orală, unde doi din cinci sunt profesori titulari ai școlii respective. Aceștia sunt desemnați prin vot secret de Consiliul Profesoral, prezidat de directorul actual al școlii, unii dintre cei aflați pe funcții picând concursul.
În practică, însă, la consilii se votează cam ce vrea directorul aflat încă pe funcție, și nu rare sunt cazurile în care consiliile au membrii șantajabili, unii nefiind nici măcar titulari ai școlii. Probabil directorii care nu au luat concursul speră într-o minune, adică ca aceia cu opțiuni pentru școala lor să fie picați la proba orală. Există cazuri de unități de învățământ unde s-au strâns semnături (nu au semnat toți profesorii) pentru a nu ocupa o anumită persoană funcția de director, deși respectiva persoană luase o nota apreciabilă la concurs.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here