9 moduri de a promova muzica gratuit

2574

Body
Muzicienii încearcă mereu să se facă remarcați, dar este greu să se facă auziți în toată agitația din industria muzicală. În acest caz, promovarea muzicii este calea de urmat. Trebuie să găsești o modalitate de a le spune oamenilor despre muzica ta. O modalitate de a ieși în evidență. Nu sunteți de acord? Acum, s-ar putea să credeți că promovările sunt prea scumpe, dar noi suntem aici pentru a vă dovedi contrariul. Descoperă 10 modalități de a-ți promova muzica fără niciun cost.

  1. Creați un site web

Nu subestimați puterea de a avea propriul site web. Nu numai că este un loc minunat pentru a te prezenta, dar poți, de asemenea, să:
Faceți un link către conturile dvs. de social media.
Să vă prezentați munca prin fișiere video și muzicale.
Vorbiți despre genul dvs.
Să te promovezi pe tine și muzica ta.
Să facilitați contactarea dvs. de către potențialii clienți și promotori.
Puteți folosi constructori de site-uri web precum Wix, WordPress sau Squarespace pentru a vă crea cu ușurință un site web.

  1. Povești Tik-Tok

Ce poți spune în 60 de secunde? Cât de mult din muzica ta poți arăta în 60 de secunde?
Tik-Tok este o platformă gratuită unde puteți încărca videoclipuri de până la 60 de secunde. Cum vă ajută acest lucru? Nu numai că puteți împărtăși fragmente din muzica dvs. minunată cu spectatorii, dar puteți, de asemenea, să adunați like-uri, follow-uri și share-uri pentru a câștiga expunere. De asemenea, aveți opțiunea de a face stitching (unde oamenii pot reacționa orbește, pot cânta împreună cu dvs. sau pot adăuga versuri la melodia dvs.).

  1. Postări pe Pinterest

Cu siguranță nu este primul loc la care te gândești când vine vorba de promovarea gratuită a muzicii. Așadar, cum te poate ajuta Pinterest?

Pinterest are o comunitate vastă de 459 de milioane de utilizatori activi! Este un loc în care oamenii fixează tot ceea ce îi interesează în viața lor. Platforma are mai mult decât o gamă vastă de imagini; are videoclipuri, clipuri, linkuri, postări, tot ce ai nevoie pentru a face publicitate unei afaceri. Folosiți Pinterest pentru a vă prezenta brandul, logo-urile, mostre de muzică și legați totul de colțul dvs. de internet, astfel încât oamenii să vă poată găsi.

  1. Transmiteți un spectacol în streaming

Oamenii au fost prinși în capcană acasă de mult timp. Ca urmare, diferite forme de divertisment, cum ar fi transmisiunile live, au explodat. Acum, aceasta este o oportunitate!
Anunțați un flux live gratuit al muzicii dvs. și duceți-vă pe o platformă de streaming pentru a arăta lumii ceea ce faceți. Locuri precum Twitch, YouTube și DLive, toate oferă servicii de streaming gratuite unde vă puteți găzdui canalul, muzica și concertele. Nu uitați să creați o experiență memorabilă prin crearea unei conexiuni puternice cu publicul dumneavoastră. Folosiți secțiunea de comentarii în avantajul dumneavoastră.

  1. Promo pentru promo

Acest lucru funcționează deosebit de bine în orașele mici. Mergeți în jurul afacerilor locale cu înregistrări, postere, teancuri de cărți de vizită și cereți-le să vă promoveze. Acest lucru poate fi ceva la fel de simplu ca și afișarea unui poster într-un magazin de muzică.

În schimb, vă oferiți să le faceți reclamă în lucrarea dumneavoastră. Acest lucru poate fi realizat prin:

  • Menționându-i într-un live stream sau într-un Podcast.
  • Elogiindu-i pe Facebook sau pe alte rețele sociale.
  • Făcând un link către ei prin intermediul site-ului dumneavoastră.
  • Făcându-le publicitate într-un videoclip TikTok.
  • Această abordare este o modalitate excelentă de a începe să construiți conexiuni locale.
  1. Faceți Midem

Midem este un festival de muzică care există din 1967. Este unul dintre cele mai multe evenimente muzicale din Europa care reunește muzicieni, producători, manageri și toți cei care lucrează în industria muzicală într-un singur loc. Cel puțin, ar trebui să vă străduiți să vizitați acest spectacol, deoarece este o ocazie excelentă de a intra în contact cu promotori, profesioniști specializați și companii.

Cu toate acestea, ar trebui să treceți la pasul următor. Aplicați pentru a cânta la Midem. Aceasta este o mare șansă ca muzica dumneavoastră să fie ascultată de milioane de oameni.

  1. Melodii gratuite pentru utilizare gratuită

Dezvoltatorii de site-uri web, YouTubers și streameri caută muzică gratuită de înaltă calitate pe care o pot folosi. Fă-ți cunoscut numele adăugând o parte din muzica ta pe acest site de efecte audio. Aici, oamenii pot găsi muzică liberă de drepturi de autor pe care o pot folosi.

Da, asta înseamnă că nu veți fi plătit pentru acea piesă. Atunci de ce să o folosiți?
Pe termen lung, oamenii vor ajunge să cunoască și să recunoască acea melodie pe măsură ce va fi folosită. S-ar putea ca într-o bună zi să accesați un videoclip al unui streamer popular și să auziți melodia dumneavoastră pe fundal!

  1. Colectați și conectați-vă

Conectați-vă cu bloggeri de muzică. Internetul este plin de ei!  Faceți o listă de site-uri cu care ați dori să lucrați. Luați legătura cu persoanele din spatele lor. Comentați la postările lor, rugați-i să scrie despre muzica dvs., oferiți-le un interviu gratuit pe care îl pot publica sau aflați dacă puteți scrie un articol pentru blogul lor. În schimb, creați un link către blogurile lor prin intermediul site-ului dvs. și al rețelelor dvs. sociale. În acest fel, veți obține o promovare gratuită pe un site web în care iubitorii de muzică au încredere.

  1. Asistență pentru algoritmi

Uneori, aveți nevoie de puțin ajutor pentru a vă face remarcat de către persoanele potrivite. Punerea muzicii tale online este o opțiune bună, dar oamenii ascultă adesea muzica pe care știu că le place. Cum poți schimba acest lucru, astfel încât oamenii să îți asculte și muzica?

Site-uri precum Music Xray au fost create pentru a-i ajuta pe oameni să găsească muzică nouă și noi talente. Algoritmii din interior vă potrivesc muzica cu gusturile oamenilor. Acest lucru înseamnă că există o șansă mai mare de a fi descoperit de un promotor care caută genul tău de muzică.

Pentru a rezuma

Toate modalitățile menționate în acest articol vă vor permite să vă promovați cu succes, cu costuri mici sau chiar deloc. Aceasta este șansa ta de a-i face pe oameni să te vadă într-o lumină mai bună și de a-i lăsa să-ți descopere arta. Nu ezitați să încercați să vă promovați muzica în toate modurile diferite și veți vedea primele rezultate în scurt timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here