Medicamente expirate în centrul de permanență

2207

Centrele de permanență din județ au fost verificate în acest an de echipe de control din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj. Au fost controlate 14 din cele 20 de centre de permanență existente la nivelul județului Gorj și s-au aplicat opt sancțiuni contravenționale.
Cea mai mare amendă a fost de 20.000 de lei. Au fost date două astfel de amenzi, pentru nerespectarea de către personalul sanitar a programului de lucru afișat.
Alte două amenzi, în valoare de 6.000 lei fiecare, au fost aplicate pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor rezultate din activitatea medicală.
Pentru medicamentele expirate găsite în centrele de permanență, s-au acordat două sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei.
Alți doi coordonatori ai centrelor de permanență au fost amendați cu 6.000 de lei fiecare pentru că nu au achiziționat produse biocide și materiale de curățenie suficiente.
Centrele de permanenţă asigură servicii medicale de urgenţă, degrevând activitatea unităţilor de primiri urgenţe din cadrul spitalelor. Consultaţiile şi tratamentul sunt asigurate în mod gratuit și oricine poate apela la un astfel de centru de permanenţă.
În județul Gorj sunt 20 de centre de permanență, dintre care șapte în mediul urban.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here