Casă branșată la stâlpul de curent din stradă. Femeie condamnată pentru furt

871

O târgujiancă din cartierul Obreja a fost condamnată pentru furt de curent. Aceasta a primit o pedeapsă de 5 luni și 10 zile închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de 2 ani, sentința nefiind definitivă.

În urmă cu patru ani, cu ocazia efectuării unui control în cartierul Obreja din municipiul Târgu-Jiu, pe linia identificării persoanelor care sustrag energie electrică, s-a constatat că inculpata s-a folosit de o instalație electrică clandestină, improvizată, conectată la rețeaua stradală de distribuție a energiei electrice.
Prejudiciul a fost stabilit atunci în valoare de 9.155 lei.
Fiind audiată, femeia a recunoscut și regretat faptele, precizând că este proprietara casei din anul 2013. A declarat că în primăvara anului 2017 a aflat de la mai mulți vecini despre o persoană care execută lucrări clandestine la instalațiile electrice și, întrucât avea o situație familială precară, a recurs la astfel de intervenții.
Din întreg prejudiciul, femeia a reușit să achite doar suma de 1.700 lei. Ea a fost condamnată la câte 4 luni închisoare, pentru furt și folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea.
Cele două pedepse au fost contopite și s-a adăugat un spor de o treime din pedeapsa închisorii de 4 luni, rezultând astfel o pedeapsă cu închisoarea de 5 luni și 10 zile închisoare. Aceasta a fost suspendată pe un termen de supraveghere de 2 ani.
În acest timp, inculpata este obligată să frecventeze un program de reintegrare derulat de către Serviciul de Probațiune Gorj și să muncească în folosul comunității în cadrul Direcției Publice de Patrimoniu Târgu-Jiu sau în cadrul Transloc, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.
„Admite acțiunea civilă exercitată de partea civilă SC CEZ DISTRIBUTIE SA. și obligă inculpata la plata către SC CEZ DISTRIBUTIE SA a sumei de 7455,05 lei, reprezentând diferența prejudiciului material neachitat”, a decis instanța.
Sentința Judecătoriei din Târgu-Jiu nu este definitivă, femeia de 43 de ani putând să o atace cu apel în termen de 10 zile.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here