Plimbarea cu mopedul i-a adus o condamnare. Și câteva copci!

1508

O femeie de 43 de ani, din municipiul Motru, a fost condamnată pentru că a condus un moped fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Evenimentul s-a petrecut în urmă cu doi ani, pe un drum comunal din județul vecin, Mehedinți, unde își are reședința, însă condamnarea s-a pronunțat în urmă cu câteva zile.

Femeia a fost condamnată la 9 luni de închisoare, pedeapsa fiind amânată pe un termen de supraveghere de 2 ani. „Inculpata a condus mopedul pe drumul comunal DC 51 din satul Noapteșa, comuna Șișești, Mehedinți, iar în apropiere de Căminul Cultural, a pierdut controlul direcției și a căzut pe partea carosabilă a drumului. Din accidentul rutier a rezultat rănirea inculpatei, care a fost transportată la sediul Spitalului de Urgență Drobeta-Turnu Severin pentru acordarea de îngrijiri medicale”, potrivit informațiilor din dosar.
Cu ocazia verificărilor, agenții de poliție sosiți la fața locului au constatat că femeia nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
La audieri, gorjeanca a recunoscut fapta. A susținut că nu își mai amintește ce s-a întâmplat, știe doar că s-a trezit la spital, unde soțul său i-a comunicat că a condus un moped și a căzut, suferind leziuni la nivelul capului.
Femeia împrumutase mopedul de la un prieten, pentru a se plimba prin sat, și spune că nu știa că avea nevoie de permis de conducere.
Pentru că nu are antecedente penale, femeia a scăpat ușor. Instanța a dispus amânarea aplicării pedepsei, dar va rămâne sub supraveghere timp de 2 ani de la data rămânerii definitive a sentinței.
În acest timp, ea va trebui să se prezinte la Serviciul de Probațiune și să primească acasă vizitele ofițerului.
Sentința nu este definitivă.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here