Valeriu Petrică, directorul DADR Gorj, îşi consacră timpul liber nepoţelului

454

petrica valeriuDirector, din luna aprilie a acestui an, al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj, Valeriu Petrică lucrează în agricultură de când se ştie. Acesta a urmat cursurile Facultăţii de Horticultură din Craiova, iar acum instituţia pe care o conduce îi răpeşte mult timp liber. Valeriu Petrică a absolvit Facultatea de Horticultură în 1978 şi imediat după, a început să lucreze în domeniul de care s-a ataşat încă din adolescenţă. „Când eram copil, prima mea dorinţă a fost să devin medic, dar, apoi, au început să-mi placă activităţile din sectorul agricol”, ne-a declarat directorul DADR Gorj.

Şi pentru că părinţii săi i-au impus un anumit grad de severitate, acesta recunoaşte că i-a prins bine, mai târziu, în primii ani de tinereţe. „Tata era mai sever cu mine, mă mai şi urechea, dar, recunosc că severitatea părinţilor, care erau de profesie învăţători, mi-a prins bine”, a completat Valeriu.O pasiune veche a directorului este lectura. În tinereţe şi în vremea când era student, acesta nu citea decât literatură poliţistă şi SF. Acum, se relaxează cu clasicii literaturii române şi cei străini sau cu cărţi de specialitate din agricultură.

Îi place ideea de a fi bunic

Mare bucurie de câteva luni încoace în familia lui Valeriu Petrică. Atât el cât şi soţia sa, se preocupă cât de mult pot de nepoţelul de cinci luni, Ciprian Ionuţ. „În timpul meu liber îmi place să vorbesc cu micuţul meu nepoţel şi să îl plimb cu căruciorul. Recunosc faptul că îmi place ideea de a fi bunic şi îmi doresc mai mulţi nepoţi”, a mai adăugat directorul.Căsătorit de 34 de ani, Valeriu recunoaşte că soţia i-a fost un sprijin excelent în viaţă. Însă, până a o cunoaşte, a urmat sfaturile părinţilor, care primau în cuvinte despre importanţa învăţăturii. „Le-am urmat mereu sfaturile, şi, în anumite situaţii de conflict, când îmi aduceam aminte de sfaturile lor, le puneam în aplicare şi mă simţeam mândru de mine”, a încheiat Valeriu Petrică.

Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here