Definitivat 2021. Când și cum pot fi depuse contestații

2014

Potrivit calendarului examenului național pentru definitivare în învățământ, candidații care au susținut proba scrisă vor afla astăzi ce note au primit. Cei nemulțumiți de rezultatele obținute vor putea depune contestații atât în cursul acestei zile, cât și în prima parte a zilei de joi.

Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ s-a desfășurat pe 14 iulie, la Școala Gimnazială ”Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Pentru a putea participa la această probă, candidații au trebuit să îndeplinească următoarele condiții: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an; calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine”; media aritmetică a notelor obținute la inspecția la clasă și la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8 (dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective). Afișarea primelor rezultate este programată să aibă loc astăzi. În ceea ce privește contestațiile, acestea vor putea fi depuse astăzi și mâine. „Contestațiile se înregistrează la centrul de examen în zilele de: 21 iulie a.c., până la ora 20.00, și 22 iulie a.c., până la ora 12.00. În contestație candidatul precizează următoarele informații: numele, inițiala tatălui și prenumele, codul numeric personal, denumirea centrului de examen și județul unde a susținut examenul, disciplina la care a susținut examenul, nota contestată.
Contestația este însoțită de o copie după cartea de identitate/pașaport. Contestațiile se pot depune la centrul de examen, pot fi transmise prin fax, la nr. 0253-224750, sau prin email, la adresa definitivat.gorj2021@gmail.com”, se arată într-un anunțat postat pe site-ul centrului de examen din Târgu-Jiu. Pentru soluționarea contestațiilor a fost rezervată perioada 22 – 28 iulie 2021, iar afișarea rezultatelor finale este programată pe 28 iulie 2021. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puțin 8 (opt). Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here