5 obiceiuri de lifestyle pentru un corp perfect

1258

Sedentarismul, rutina muncii la birou, timpul limitat pentru noi înșine, toate se reflectă, inevitabil, asupra aspectului fizic. Prea puține ore de somn, prea multe ore petrecute pe scaun în fața laptopului, mese frugale și multe gustări nesănătoase, lipsa mișcării te fac să îți pierzi, în timp, suplețea, musculatura se diminuează și te întrebi de ce nu mai arăți ca înainte. Însă cu o rutină de viață mai disciplinată, în care să integrezi câteva obiceiuri simple, vei reuși să revii în formă și să te menții.

Bea un pahar de apă călduță cu lămâie în fiecare dimineață, la trezire
Înainte de micul dejun, bea un pahar cu apa călduță cu puțină lămâie stoarsă. Aceasta, băută dimineața pe stomacul gol, activează sistemul digestiv și te ajută, pe termen lung, să slăbești. Mai mult decât atât, îți oferă energie și vei fi mai activ pe timpul zilei. Așteaptă măcar 20 de minute, apoi poți lua micul dejun și îți poți bea cafeaua.

Acordă-ție 40 de minute de mișcare, zilnic
Chiar dacă ești ocupat până peste cap, nu rata nici o zi de sport. Nu ai nevoie de mai mult de 40 de minute de cardio ca să te menții în formă. Echipează-te cu incaltaminte barbati confortabila – o pereche de adidași pentru alergare sunt perfecți – și ieși la jogging, la tenis, la fotbal, cu bicicleta sau măcar la o plimbare mai alertă în parc. În acest fel vei arde calorii și îți vei menține musculatura activă.

Mănâncă la ore fixe
Este esențial să ai o rutină exactă a celor trei mese principale din zi. Mănâncă la ore fixe și lasă aproximativ 4 sau 5 ore între mese. Niciodată, cina nu trebuie să depășească ora 20.00, iar între mese bea multă apă. Apa te va ajuta, în primul rând, să te hidratezi, dar îți va inhiba și pofta de ronțăit între mese. În felul acesta vei putea controla acumularea kilogramelor în plus.

Fă-ți timp pentru tine
Confortul psihic este esențial pentru o viață sănătoasă și o siluetă frumoasă. Dacă vrei să arăți bine, trebuie, în primul rând, să te simți bine. Oricât de ocupată ai fi, fă-ți timp pentru a te relaxa cu o carte, înainte de culcare, ascultă muzica preferată, mergi la masaj, orice te face să te simți răsfățată. În week-end, oferă-ți un premiu – o plimbare în natură, o zi la spa sau la piscină. Îmbracă-te confortabil, cu haine lejere și încălțăminte confortabilă. Astfel, corpul tău va simți cu adevărat răsfățul. Îți poți cumpăra haine noi, pentru timp liber și papuci de dama de la Fashion Days. Și shoppingul este o activitate relaxantă.

Dormi minim 8 ore pe noapte
Somnul te ajută să arzi calorii și îți menține tenul frumos. Nu pierde nopțile, decât în mod excepțional și cât se poate de rar. Odihna este esențială pentru sănătate și aspectul fizic. Un adult are nevoie de 6 până la 8 ore de somn. Dormi suficient ca să poți fi eficient pe toată durata zilei, atât la job, cât și în activitățile casnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here