ANPC reglementează informarea referitoare la prezența alergenilor în produsele alimentare neambalate

713

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 592 din 14.06.2021 a fost publicat Ordinul Președintelui ANPC nr. 163 din 03.06.2021 pentru furnizarea de informații privind prezența unor substanțe sau produse care pot cauza alergii sau intoleranță la produsele alimentare neambalate. Practic, prin Ordinul Președintelui ANPC, Claudiu Dolot, produsele alimentare nepreambalate (ex. produsele vrac) vor avea, în mod obligatoriu, informații privind prezența unor substanțe sau produse care pot cauza alergii sau intoleranță. Astfel, informațiile trebuie să fie disponibile și accesibile direct la locul de desfacere/oferire a produselor alimentare nepreambalate sau, în cazul comercializării la distanță, înaintea achiziționării acestora. De asemenea, informațiile trebuie să fie înscrise într-un loc vizibil, ușor accesibil, lizibil, de neșters și nu trebuie să fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografic. Nu în ultimul rând, pentru produsele alimentare nepreambalate oferite spre vânzare prin intermediul unei tehnici de comunicare la distanță, informațiile privind substanțele/produsele care pot cauza alergii sau intoleranță figurează pe suportul de vânzare la distanță, pe eticheta de preț sau ambalajul de transport, precum și în orice material informativ.

Produs alimentar nepreambalat: produs alimentar în vrac sau turnat care nu este supus operaţiunii de preambalare şi care, pentru a fi comercializat, este măsurat şi cântărit în prezenţa consumatorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.