Dian s-a iritat după învoirea obţinută de la procurorul de caz

451

Şeful PNL Gorj, Dian Popescu, urmărit penal în dosarul pentru care se află în arest primarul din Peştişani, Florin Pavel, s-a deplasat joi la Bucureşti la Delegaţia Permanentă conştient că doar altfel îşi poate păstra scaunul de la cârma organizaţiei liberale.

După ce s-a învoit pentru două zile de la procurorul de caz Emil Moţa, pentru deplasarea în scop politic, evitând să dezvăluie “problemele tehnice”, cum numeşte informaţiile despre dosarul său, de câte ori este întrebat de presă de stadiul acestuia, Dian Popescu s-a gândit să se umfle puţin în pene explicând public că este liber ca pasărea cerului. Îl contrazicem pe Dian Popescu în acest caz, explicând “problemele tehnice” pentru cititorii Gorjeanul.
Dian Popescu nu poate părăsi localitatea până când Curtea de Apel Craiova nu îi va permite asta, recursul în cazul ordonanţei procurorului care îi interzice acestuia să părăsească Târgu-Jiul neaflându-se deocamdată pe rol-ul instanţei din Bănie. Pentru a pleca însă, în ciuda acestei interdicţii judecătoreşti, Dian s-a adresat cu o cerere procurorului de caz, adică lui Emil Moţa, cerând o învoire pentru 2 zile ca să îşi rezolve problemele politice de la Bucureşti. Cum măsura interdicţiei aparţinea Parchetului, Moţa a avut posibilitatea să aprobe sau nu solicitarea. În final a probat-o lăsându-l pe Popescu în Bucureşti pentru zilele de joi şi vineri. În rest, dacă, Curtea de Apel nu îi dă câştig de cauză, liberalul şef este obligat să rămână în municipiu consemnat pentru perioada 1-30 septembrie.
În loc să explice acest aspect şi cererea făcută procurorului de caz, Dian a preferat să acuze, în stilul caracteristic, spre ziariştii care nu îi cântă în strună. Ţinem să precizăm că nu din cauza ziariştilor este urmărit penal pentru dare de mită, fals, uz de fals şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.
Presa a avut într-adevăr o contribuţie, a sesizat aspectele pentru care politicianul s-a ales cu aceste acuze, şi o parte a acesteia va mai face, cu siguranţă, asta.
Anamaria Stoica
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here