Dian, la raport video cu preşedintele PNL

474

Într-o videoconferinţă realizată pe 3 august de liderii PNL cu şefii de organizaţii liberale din teritoriu, potrivit unei stenograme atribuite acestui partid, a luat cuvântul şi Dian Popescu, şeful PNL Gorj. Deşi se discuta de listele electorale permanente pentru referendum, liderul PNL Gorj a ţinut să vorbească despre prezenţa gorjenilor din localităţile minereşti la referendum. De data aceasta liderul PNL Gorj şi-a recunoscut şi rezultatele slabe şi chiar i-a cerut lui Daniel Chiţoiu o analiză pentru localităţile cu scor mic. Dian a menţionat, în acest context, că el însuşi ar fi “periat” două astfel de oraşe care i-au adus rezultate proaste.

În stenograma dată publicităţii de Dan Tapalagă apare astfel un dialog între reprezentantul Gorjului, singurul care face astfel de comunicări fiind chiar preşedintele Dian Popescu, şi Daniel Chiţoiu, liderul partidului, pe tema neconcordanţelor apărute în listele permanente. Se cer soluţii liderilor din teritoriu, 40 la număr, şi se ascultă doleanţe. Gorjul pomeneşte însă în acest context, lui Chiţoiu, de scorul slab obţinut în două localităţi minereşti de PNL Gorj, localităţi care ar fi fost “periate” de însăşi comunicatorul din judeţul nostru. “Bună seara domnu’ preşedinte. Dom’ preşedinte câteva lucruri: trebuie făcută o analiză unde au fost rezultatele proaste, care sunt oraşele unde nu a ieşit lumea la vot, sunt oraşe muncitoreşti unde, într-adevăr, sunt plecaţi în străinătate şi trebuie uitat foarte atent asupra acestor oraşe pentru că, din punctul meu de vedere, eu am periat două oraşe care mi-au adus un rezultat prost, restul aş fi avut 70% în primăriile PNL”.

Chiţoiu nu vrea prezenţe
Vorbele comunicatorului de la Gorj nu îl mişcă de loc pe şeful PNL, Daniel Chiţoiu, care, potrivit stenogramei susţine următoarele: “am o rugăminte: nu facem analiza prezenţei. Dacă aveţi vreo propunere”. Răspunsul urmează însă acelaşi trend: “aceste două oraşe sunt oraşe muncitoreşti. Dacă ne axăm pe aceste două oraşe, pe populaţia plecată în străinătate… să axăm pe ele foarte mult atenţia… A doua listă…Domnul Marga a plecat…”. Reprezentantul Gorjului nu explică însă că, de exemplu, la Rovinari, primarul Dorin Filip, fost edil PDL, şi-a luat concediu o lună de zile, înainte şi după referendum, fiind absent la acţiunea declanşată de USL în localitate. Nu se pomeneşte nici că liberalii poate nu au făcut suficient de mult pentru a scoate lumea la vot în aceste localităţi “periate”.

Idei de la Gorj: Informaţii la statul italian şi la cel spaniol
Pe aceiaşi linie se continuă, reprezentantul Gorjului venind cu ideea ca să se ceară ajutor italienilor pentru cei stabiliţi în străinătate. “Domnu’ Marga a plecat dar prin Ministerul Administraţiei şi Ministerul de Externe, în statul italian, statul spaniol, putem cere, au bază de date groasă cu toţi cetăţenii români cu domiciliile în Italia, Spania, Franţa. Dacă ne dau aceste baze de date le putem împărţi, nu este un secret, ni le pot da. Ei au foarte gros aceste baze de date. Pentru că, în momentul în care el stă la o locuinţă, chiar dacă e cetăţean român, are soggiorno, sau domiciliu la locuinţa respectivă, şi este calculat în baze de date comune. Şi dacă cerem acest lucru ni se dau, pentru că suntem stat comunitar. M-aţi auzit?”, se completează dialogul video cu Chiţoiu. După ce primeşte un răspuns pozitiv se continuă cu solicitarea organizării unui CNEX după şedinţa de Guvern. Răspunsul lui Chiţoiu este însă completat cu rugămintea adresată interlocutorilor să fie “mai scurţi” în discuţii. După aceste discuţii este cert doar că propunerile făcute de liderul de la Gorj, liberalilor din conducerea centrală nu s-au materializat. Analiza cerută nu s-a mai făcut deşi cea supusă analizei la cererea lui Dian ar fi fost şi Mădălina Ciolocoi, cea care s-a ocupat de referendum în Gorj, dar şi Dorin Filip, şeful liberalilor din Rovinari, şi probabil alţi reprezentanţi de zonă.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here