Centre mobile de vaccinare în localități izolate sau greu accesibile

855

Douăzeci de centre mobile de vaccinare împotriva noului coronavirus, aflate în coordonarea Direcţiei medicale a Ministerului Apărării Naţionale, acţionează, de miercuri, în sprijinul autorităţilor locale din localităţi izolate sau greu accesibile.

Centrele mobile sunt organizate în containere asigurate de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, iar echipele îşi desfăşoară activitatea în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale şi asigură, la nevoie, vaccinarea persoanelor nedeplasabile la domiciliu.

Echipele vaccinatoare sunt formate din personal medico-sanitar din cadrul MApN (medici şi asistenţi medicali) şi paramedici din cadrul DSU, în funcţie de numărul de beneficiari şi capacitatea spaţiului de vaccinare amenajat în localitate.

Pentru judeţele Mehedinţi, Dolj, Gorj şi Olt, echipele şi centrele mobile sunt arondate Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Ştefan Odobleja” Craiova.

Transportul echipamentelor şi materialelor necesare procesului de vaccinare, precum şi transportul vaccinurilor pentru fiecare echipă vor fi asigurate de MApN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here