Pecingină a abandonat PDL Gorj revoltat că nu a fost trecut în sondaje

375

PecinginaGheorghe Pecingină este de ieri independent, după ce şi-a dat demisia, în mod neaşteptat, din PDL Gorj. Acesta şi-a transmis pe fax demisia din partid spunând, în scris, că face asta “din motive personale”. De fapt, Pecingină, care a văzut că barca portocalie a început să ia apă, a preferat să coboare din ea până să se ude la picioare.

Mai mult, motivul precis al plecării, pentru a doua oară, a lui Pecingină din PDL este că actuala conducere nu l-a trecut în niciun sondaj pentru vreo funcţie viitoare în partid. Avocatul credea că funcţia sa de preşedinte al Comisiei Juridice a PDL l-ar recomanda pentru o candidatură la locale sau la parlamentare.

Avocatul Gheorghe Pecingină, devenit cunoscut opiniei publice mai mult ca urmare a proceselor pentru care a pledat din partea Eurojob, a luat ieri o decizie, pentru mulţi, surprinzătoare. Pecingină şi-a anunţat demisia din PDL, partid în care a activat, a doua oară, pe parcursul a mai puţin de un an de zile. Asta, în momentul în care Ionel Manţog, pentru care a plecat anterior la PNL, a schimbat la rândul său macazul spre UNPR. Pecingină îşi motivează, în faţa presei, diferit gestul său de a pleca din PDL. Spune la un moment dat că cei pe care îi reprezenta, în general mineri sau energeticieni disponibilizaţi, l-ar fi privit chiorâşi pentru că el este pedelist iar cei care i-au trimis ilegal acasă erau şi ei pedelişti. Nu spune însă nimic de faptul că a fost pedelist un an de zile, şi nu a avut în timpul acesta mustrări de conştiinţă ca urmare a carnetului său de partid. Apoi, să nu uităm că Pecingină nu s-a prea bătut cu pumnul în piept, anul trecut, cu faptul că a trecut la PDL, dar a dat-o pe faţă doar când a fost întrebat de presă dacă a revenit la portocalii.

La UNPR sau la PP?!

În fine, gestul lui Pecingină nu este deloc cel al unui politician cu mustrări de conştiinţă, dimpotrivă. Avocatul portocaliu, aflat în clinciuri cu Ion Ruşeţ, arătându-şi apropierea mai mult spre echipa de la Prefectură, a considerat că a fost tăiat nejustificat de pe lista de sondare, realizată chiar duminică, adică la două zile de când s-a făcut această listă. Pecingină a făcut ca trenul când a auzit că nu este în cărţi nici la sondare, spunând chiar că a făcut muncă gratis la partid. Şi-a realizat astfel demisia şi, ca să semnalizeze că la PDL Gorj sunt probleme, şi-a trimis-o şi la Bucureşti. Pecingină a renunţat astfel la funcţia de preşedinte al Comisiei Juridice a PDL, şi la carnetul de membru. Nu se va înscrie într-un alt partid, doar dacă Marcel Romanescu va face asta.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here