Producția din termocentrale a scăzut

1580

Producţia internă de energie a scăzut, în primele două luni ale anului în curs, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020. Consumul final de energie electrică a fost cu 2,9% mai mic, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit INS, producția de cărbune a scăzut, în primele două luni din an, cu aproape 20 de procente (-19,8%), în timp ce importurile s-au diminuat cu 28,8%.

Consum scăzut
Date fiind temperaturile nu foarte reci din această iarnă, n-a fost nevoie să se apeleze prea mult la producția de energie electrică și termică pe bază de cărbune, păcură și gaze naturale, arată Focus Energetic.ro. În schimb, precipitațiile au fost destul de importante, astfel că a crescut producția hidrocentralelor. În ceea ce privește resursele de energie electrică, INS precizează că acestea au fost de 11,546 miliarde kWh, în scădere cu 230,1 milioane kWh.

Eolienele, pe creștere
Producţia din termocentrale a fost de 4,051 miliarde kWh, în scădere cu 9,1%, iar producţia din hidrocentrale a fost de 2,698 miliarde kWh, în creştere cu 25,1%, în timp ce la Cernavodă s-au raportat 1,852 miliarde kWh, în scădere cu 9%. De asemenea, producţia din centralele electrice eoliene, în perioada ianuarie – februarie 2021, a fost de 1,546 miliarde kWh, în creştere cu 89,2 milioane kWh faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent, iar energia solară produsă în instalaţii fotovoltaice s-a situat la 149,2 milioane kWh, în scădere cu 36 milioane kWh, la nivel comparativ.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here