Se schimbă modul de carantinare a localităților

1661

Decizia de carantinare a unei localități se va lua pe baza a șase indicatori, precum evoluția numărului de cazuri, rata de infectare, capacitatea de testare, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan, la finalul unei ședințe în care s-a discutat despre modificarea criteriilor pentru instituirea carantinei. Ea a mai spus că în continuare sunt județe în care se fac foarte puține teste pentru COVID, iar acolo nu știi exact ce se întâmplă. Întrebată dacă ar putea fi introdusă obligația pentru o localitate de a face un anumit număr de teste, Andreea Moldovan a spus „ar fi extrem de important”.

Potrivit stiripesurse.ro, secretarul de stat a făcut aceste declarații la finalul unei ședințe de la Ministerul Sănătății la care au luat parte experți în sănătate publică, în care s-a discutat despre schimbarea criteriilor pentru instituirea carantinei într-o localitate.
Andreea Moldovan a afirmat că decizia de carantinare va fi luată în baza a 6 indicatori și vor fi făcute simulări, iar marți va exista o concluzie.

Întrebată despre ce indicatori este vorba, ea a enumerat evoluția numărului de cazuri, rata de incidență și capacitatea de testare, precizând că este vorba despre indicatori tehnici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here