Ştefănescu e mândru de proiectele pe fonduri europene

359

sorin-stefanescuPrezent ieri la Târgu-Jiu, edilul comunei Bărbăteşti, Sorin Ştefănescu spune că banii primiţi de la Consiliul Judeţean nu l-au ajutat într-o mare măsură şi că proiectele importante făcute în localitate sunt duse la sfârşit din fonduri externe şi pe programe europene.

Primarul de la Bărbăteşti se gândeşte deja la realizările şi nerealizările din mandatul 2008 – 2012 şi spune că la anul va trebui să „dea raportul”. „Spre deosebire de colegii mei, şi la mine, contracandidaţii îmi fac o analiză la ceea ce am făcut în acest mandat. Pentru noi, primarii, mai e foarte puţin şi putem să ne punctăm realizările şi nerealizările. Sunt un tip realist, modest, am încercat să fac tot ce s-a putut din fondurile care mi-au fost alocate în sume destul de mici de la Consiliul Judeţean, sumele care au mai rămas de investit de la Consiliul Local, şi restul de sume care mai vin pe diverse lucrări”, a declarat Sorin Ştefănescu.

Proiecte de miliarde de lei

Acesta este mulţumit pentru faptul că a reuşit să realizeze un sistem de colectare a gunoiului, în comună existând europubele, un grafic după care se desfăşoară colectarea, iar preţul nu este unul exagerat. „Eu am reuşit să realizez iluminatul la nivelul comunei, lucru care nu mi se pare un lux, ci o chestie absolut normală. De altfel, am făcut şi asfaltarea unei porţiuni de drum care face legătura între drumul judeţean şi singura staţie CFR din comună. Am avut grijă şi de reabilitarea celor două şcoli care mai sunt funcţionabile. Acolo se desfăşoară cursurile în condiţii destul de bune, poate mai bune decât în unele locaţii din oraşe. În prezent, lucrez la asfaltarea în satul Petreşti şi am marile proiecte depuse pe PNDI, pentru că din sume proprii nu le puteam realiza”, spune edilul din Bărbăteşti. Astfel, pe Măsura 322 s-au obţinut fonduri pentru 8,7 km din reţeaua de drumuri, proiect cu o valoare de peste 100 miliarde ROL, şi realizarea unei reţele de canalizare şi a unei staţii de epurare a localităţii, valoarea acestora fiind de 42 de miliarde lei vechi. „Când ideile mele s-au pliat pe un program, am făcut tot ce mi-a stat în putinţă să-l accesez. Aici, mă refer la Măsura 322 pe care au fost depuse proiectele amintite. Mai e timp până la finalizarea mandatului ca să mă pot lăuda, iar dacă nu, voi fi taxat de către electorat”, a adăugat Sorin Ştefănescu.

Izabella Plăstoi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here