Ponta: „Când USL vine la putere, vom verifica cine a distrus Complexurile!”

353

IMG_2138Şeful PSD, Victor Ponta a făcut declaraţii care ar trebui să-i sperie pe cei care au adus companiile statului în pragul falimentului. Ponta a declarat că, imediat ce USL va veni la putere, se va ocupa de găsirea vinovaţilor care au distrus economia judeţului Gorj. Şeful social-democraţilor consideră că aceste companii, precum şi instituţiile statului, exemplificând ANAF cu instituţiile din subordine din Gorj, s-au ocupat cu strângerea de bani pentru PD-L.

 

Victor Ponta, preşedintele Partidului Social Democrat, a făcut declaraţii în mass-media în care explică încercarea lui Blejnar de a-l agăţa în scandalul Complexurilor Energetice cu Casa de avocatură Şova. „Această acuzaţie mi-a fost adusă din 2008 de Manţog şi s-a putut vedea că nu m-au putut agăţa cu nimic, a fost o simplă minciună. Faptul că domnul Băsescu şi domnul Blejnar iese, la trei ani după ce nu au găsit nimic cu care să mă acuze, decât cu minciunile lui Manţog, este un lucru bun pentru mine, înseamnă că n-au avut ce să-mi facă”, a precizat Ponta.

Ponta: „Normal că se tem, dar n-o să scape!”

În opinia lui Ponta, tot ce se întâmplă în jurul său este o reacţie de teamă a celor care sunt vinovaţi de distrugerea mineritului şi energiei din Gorj: „Oamenii ăştia ştiu foarte bine că după ce vom câştiga alegerile vom verifica cine a distrus economia românească, cine a distrus Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari, de unde se dau oamenii afară, când puteau să fie pe profit ca în anii trecuţi, cine foloseşte instituţiile statului, inclusiv ANAF-ul, chiar şi în Gorj, pentru a strânge bani pentrui partid, pentru PD-L. Normal că se tem, dar n-o să scape, evident! Câţi bani au furat cei de la Turceni şi Rovinari pentru PD-L, banii pentru Bute nu mai contează. Altceva mi se pare anormal, că în fiecare an au dat oameni afară şi faptul că Turceni şi Rovinari care puteau să fie pe profit, să fie motorul economic al judeţului Gorj, au fost delapidate de cei de la putere”, a mai spus Ponta.

Gabriela Mladin

Şeful PSD cere să fie audiat la DNA

Preşedintele PSD, Victor Ponta, precizează într-o postare pe blog că nu a avut niciodată nicio relaţie juridică cu Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari şi îi cere procurorului şef al DNA, Daniel Morar, să dispună audierea sa pentru a se lămuri presupusa implicare în sponsorizări ilegale. “În data de 26 Iulie a.c. biroul de presă al ANAF a convocat câţiva jurnalişti şi le-a comunicat «pe surse» că, în circa 2 ore, vor sesiza oficial DNA privind implicarea mea în sponsorizări ilegale de la Turceni şi Rovinari, oferindu-le acestora date false (50.000 Euro, conform «surselor» ANAF); dând dovadă de naivitate sau lipsă de profesionalism (nu pot eu să apreciez) mass-media a publicat această ştire pe surse, numai că după câteva ore numitul Blejnar Sorin a ieşit în declaraţii oficiale retractând ceea ce purtătorul său de cuvânt spusese mai devreme şi arătând că nu există o plângere faţă de Victor Ponta (nici măcar faţă de Dan Şova); am înţeles însă din presă că exista o sesizare privind activitatea de la CE Turceni şi Rovinari în perioada 2007-2009”, scrie liderul social-democraţilor pe blogponta.wordpress.com. Victor Ponta precizează că în perioada 2007-2008 era deputat PSD şi se afla în opoziţie, de unde nu putea influenţa în niciun fel deciziile privind activitatea celor două societăţi cu capital de stat. “Nu am purtat niciodată vreo discuţie despre Complexurile Turceni şi Rovinari cu un reprezentant al PNL sau PDL (partide aflate la guvernare) nici cu alt reprezentant al Ministerului Economiei sau al AVAS”, afirmă el. Victor Ponta aduce mai multe argumente pe blog şi îi cere procurorului şef al DNA să îi comunice o soluţie, chiar dacă nu are nicio calitate procesuală, deoarece intenţionează ca această soluţie să o folosească ca mijloc de probă în plângerile penale pe care intenţionează să le facă “pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals în declaraţii comise de numiţii Băsescu Traian şi Blejnar Sorin”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here