Reprezentanții mass-media, la discuții în CJ pe Fondul de Tranziție Justă

1039

Planul Teritoriul pentru Tranziție Justă, aflat în dezbatere publică, are nevoie de mass-media! Mai exact, de comunicarea organismelor de presă către cei care pot beneficia de fondurile care vor fi rulate pe acest plan.

Jurnaliștii au fost informați, astfel, de catre vicepreședinte CJ Gorj, Dorin Tașcău, despre repartizarea societăților comerciale din Gorj și despre repartiția, în funcție de domiciliu, a salariaților CEO și a celor care lucrează la subunitățile care vor fi afectate de restructurările acestei companii. S-a mai prezentat o listă cu firmele care au lucrat cu CEO, 122 la număr, firme ce vor fi și ele afectate de reducerile drastice de personal și activitate al societății în cauză. Consiliul Județean va gestiona însă fonduri care pot ajuta firme, IMM-uri și antreprenori să treacă de perioada problematică ce va urma. Este necesar că fondurile sa fie accesate pe proiecte viabile care vor ajuta judetul, pornind de la recalificarea minerilor, până la investiții în parcuri fotovoltaice, in restaurarea terenurilor afectate de minerit, in dezvoltarea de tehnologii și infrastructuri pentru o energie curata…

,,Suntem într-un moment zero în care vrem ca Gorjul sa rămână într-o poziție economică stabilă”, a declarat vicepreședintele Tașcau, enumerând domeniile în care se pot realiza proiecte ce pot fi finanțate pe Plan.

,,Orice firma poate accesa fonduri de pe acest Plan”, a subliniat vicele CJ Gorj.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here