Primarul liberal din Muşeteşti trece testul PNL pentru un nou mandat

390

primar musetesti 777Edilul local din Muşeteşti, Ion Ciobea, vrea să conducă localitatea încă patru ani, considerând că a făcut lucruri bune în mandatul său încă nefinalizat. Ciobea este susţinut în acest sens şi de conducerea PNL Gorj, preşedintele organizaţiei, Dian Popescu, menţionând ieri că ,,dacă va fi cel mai bine clasat în sondaj, şi cu siguranţă aşa se va întâmpla, Ciobea va fi susţinut de PNL pentru un nou mandat în Muşeteşti.

Până una alta, agenda primarului comunei Muşeteşti, Ion Ciobea, este însă plină de proiecte, unele în curs de execuţie, altele programate să înceapă anul acesta sau anul viitor, proiecte menite să îmbunătăţească viaţa locuitorilor din comună.

În prezent se lucrează la reţeaua de canalizare şi epurare ape uzate şi la construcţia unei baze sportive multifuncţionale de tip 2. Tot anul acesta urmează să înceapă lucrările la reţeaua de alimentare cu apă pentru satele Stănceşti şi Muşeteşti şi la construcţia unui centru de informare turistică. În cadrul punctului de informare turistică cetăţenii din comună vor fi informaţi cu privire la ultimele reglementări în domeniul pensiilor sau al zonelor turistice din comuna lor; valoarea acestui proiect se ridică la aproape un miliard de lei, bani obţinuţi din fonduri europene. Alte două proiecte la care primarul Ion Ciobea lucrează privesc modernizarea unor drumuri comunale şi dotarea bibliotecii comunale cu calculatoare şi mobilier. Pentru ambele proiecte a fost depusă documentaţia necesară, în momentul de faţă primarul Ion Ciobea aşteptând să vadă dacă va primi aprobarea. Ca proiect pentru viitor, edilul comunei Muşeteşti şi-a propus să facă demersurile necesare pentru trecerea unui drum forestier în domeniul public: „Vreau să trecem un drum forestier de 18 km de la Silvic în domeniul public. Suntem foarte interesaţi de acest proiect, deoarece conducta de alimentare cu apă trece pe marginea acestui drum. Urmează să facem un studiu de fezabilitate”. Tot la categoria proiect pentru viitor intră şi realizarea unui trotuar pe o distanţă de 1,5 km, de la Centrul Civic până la intersecţie. Lista destul de mare de proiecte l-a determinat poate pe edilul comunei Muşeteşti să ia decizia de a candida pentru un nou mandat în 2012. Legea privind alegerea primarilor într-un tur de scrutin nu-l îngrijorează pe primarul Ion Ciobea: „Pentru mine este un lucru foarte bun pentru că nu se mai cheltuiesc atâţia bani şi probabil că aşa vor dispărea şi suspiciunile”. În momentul de faţă, Ion Ciobea se află la primul său mandat ca primar al comunei Muşeteşti, înainte de alegerile din 2008 ocupând funcţia de viceprimar al comunei.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here