Ciocea: „Voi candida, dar nu ştiu pentru ce partid!”

359

cioceaIon Ciocea, primarul Comunei Bustuchin este foarte sigur că va candida pentru un nou mandat. Totuşi, el îşi doreşte atât de mult ca partidul din care face parte să ajungă la Putere, încât spune că dacă nu se va întâmpla acest lucru, nu ştie pentru ce formaţiune politică va candida.

Să fii primar social-democrat, iar la Putere să fie un partid de altă culoare politică nu e lucru uşor. Pentru a avea cât mai multe realizări în comună, în contextul în care partidul pe care-l reprezinţi se află în Opoziţie, trebuie să depui eforturi foarte mari, să pierzi multe nopţi şi zile, totul fiind mult mai dificil de realizat. Chiar şi aşa, Ion Ciocea, în cele patru mandate de primar a reuşit să facă foarte multe pentru Bustuchin şi încă mai are o serie de proiecte în derulare, iar altele schiţate şi în stadiul de a fi implementate în viitor.

Ciocea vrea ca partidul său să fie la Putere

Pentru toate acestea, Ciocea îşi doreşte să conducă destinele comunei sale şi după 2012. Dar, în acelaşi timp, el spune că îşi doreşte ca partidul său să fie la Putere, pentru a nu se mai izbi de atât de multe obstacole când vine vorba de punerea în practică a unui proiect pentru localitatea sa. „Da, voi candida şi în 2012, dar nu ştiu pentru ce partid. Nu mă înţelegeţi greşit, eu nu sunt unul care fuge de la un partid la altul; sunt din anul 2000 în PSD şi mă simt bine alături de anumiţi oameni din PSD, dar mai sunt şi unii care, odată ajunşi pe funcţii, pun accent doar pe persoana lor şi pe partid. Eu îmi doresc ca PSD să fie la Putere, altfel mă voi orienta către cel care va fi la Putere”, a declarat Ion Ciocea. Mai mult decât atât, el susţine că ia în calcul şi un loc în Parlament, considerând că poate să meargă mai departe de fotoliul ocupat acum. „Vreau să fiu din nou primar, dar mă gândesc şi mai departe, la parlamentare”, confirmă Ciocea.

Relaţie bună cu parlamentarii Greblă şi Surupăceanu

Comuna Bustuchin face parte din Colegiul electoral 2. Parlamentarii acestuia sunt senatorul Toni Mihail Greblă şi deputatul Mugurel Surupăceanu. Cu ambii primarul Ion Ciocea a avut o relaţie bună, în sensul că atunci când a apelat la ei pentru susţinerea vreunui proiect, au fost dispuşi să se implice şi să-l sprijine. „Dacă am avut o problemă, am mers la Bucureşti şi am discutat cu ei. Uneori m-au ajutat, alteori nu. Ştiţi cum e, unui om dacă îi ceri un sprijin ţi-l acordă, dacă nu, nu. Aşa a fost şi în relaţia mea cu cei doi parlamentari: dacă le-am cerut să mă ajute, m-au ajutat, altfel nu avea de unde să ştie ce probleme am eu”, explică primarul comunei Bustuchin. Chiar zilele trecute Ion Ciocea i-a contactat pe senatorul Toni Greblă şi pe deputatul Mugurel Surupăceanu pentru a-i invita la manifestările organizate de către Primăria Bustuchin, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. „Zilele trecute i-am sunat şi le-am zis că dacă sunt liberi să vină la evenimentul nostru. Comunic bine cu amândoi şi mereu mi-au răspuns la telefon, deci avem o bună colaborare”, adaugă Ciocea. Indiferent de relaţia avută cu parlamentarii de pe Colegiul său, Ion Ciocea se poate mândri cu nenumărate realizări făcute în comună. Totuşi, edilul din Bustuchin nu poate trece cu vederea greutăţile întâmpinate de un primar din Opoziţie. Tocmai de aceea el îşi doreşte cu ardoare ca partidul din care face parte să ajungă la Putere.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here